در ابتدای این جلسه 232 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور داشتند که بر این اساس صندلی 57 نماینده مجلس خالی بود.
مجلسیها در نشستهای علنی روزهای دوشنبه و سهشنبه پس از بحث و بررسی پیرامون کلیت، اصول کلی و خط مشی برنامه پیشنهادی دولت یازدهم، وارد بررسی صلاحیت و برنامههای هر یک از 18 وزیر پیشنهادی روحانی شدند و طی 2 روز گذشته برنامهها و صلاحیت 6 وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش،اقتصاد، ارتباطات،اطلاعات،امور خارجه و بهداشت و درمان را مورد بحث و بررسی قرار دادهاند.
برای مشاهده مشروح گزارش روز اول بررسی صلاحیت وزرا ایـنـجا و روز دوم ایـنـجا کلیک کنید.
تذکر لاریجانی به نمایندگان درپی اتفاقات دیروز مجلس
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز جلسه علنی رسمی صبح امروز پارلمان، درباره اتفاقات و مسائل پیش آمده روز گذشته نکاتی را به نمایندگان مجلس در سخنان کوتاهی متذکر شده است.
در این جلسه غیررسمی نحوه بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی و رای اعتماد به کابینه معرفی شده و همچنین اتفاقات عصر روز گذشته مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس مجلس در این جلسه غیر علنی و غیر رسمی به نماینگان متذکر شده که با توجه به پخش زنده نشستهای علنی مجلس، شئونات را رعایت کنند و از کسی نام نبرند، همچنین برای دفاع از هر موردی از مقام معظم رهبری مایه نگذارند.
همچنین رئیس مجلس گفته است که حرف ما در هیئت رئیسه این بود که چون خسته بودید، اتفاقات روز گذشته رخ داده است، به همین دلیل امروز تا ساعت 18 جلسه علنی خواهیم داشت.
** بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی کار، رفاه و تامین اجتماعی**
صابری، مخالف وزیر پیشنهادی کار، رفاه و تامین اجتماعی
رضا صابری نماینده مخالف وزیر پیشنهادی کار، رفاه و تامین اجتماعی خاطر نشان کرد: با احترام به تجربه آقای ربیعی که 30 سال ممارست در حوزههای امنیتی، اطلاعاتی و دانشگاهی دارند این تجربهها برای وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی کافی نیست.
این عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای ربیعی به عنوان یک چهره و فعال سیاسی شناخته میشود چه تضمینی وجود دارد که فضای این وزارتخانه به تصمیمات سیاسی آغشته نشود.
صابری اضافه کرد: نکات قابل توجهی در برنامه آقای ربیعی است که باید به آنها اشاره کرد اما فرصت محدود است و در این مجال تنها به چند نکته توجه میکنم.
این نماینده مجلس خطاب به ربیعی گفت: شما در برنامه پیشنهادی خود بیکاری را اولین چالش، اشتغال و کار را اولین برنامه خود ذکر کردید در دومین برنامه تنظیم روابط کار و صیانت از نیروی کار بیان شده است. صیانت از نیروی کار شامل صیانت از افراد بیکار و شاغل است. در ذیل صیانت از بازار کار به 14 اقدام اجرایی اشاره کردهاید که تنها در یک بند به اعمال حمایتهای حقوقی و قضایی درمورد بیکاران اشاره شده و در 13 مورد دیگر فقط صیانت از نیروی شاغل مورد توجه قرار گرفته است.
وی این پرسش را مطرح کرد که آیا وزارت کار فقط صیانت از شاغلین را وظیفه
خود میداند و ادامه داد: این کمتوجهی به بیکاران نه تنها چالش موجود را
حل نمیکند بلکه سردرگمی آنها را افزایش میدهد در حال حاضر ادارات کار حتی
بیکاران را نمیپذیرد و بخش خصوصی وارد کاریابی شده است. یک بیکار چند سال
باید در انتظار شغل از این دفتر کاریابی به آن دفترکاریابی برود.
این عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دفاتر نمایندگان مجلس در شهرستانها و حوزههای انتخابیه در امر کمک به بیکاران و کاریابی راهحل مناسبی برای شما خواهند بود اما مدل شما برای حل کوتاه مدت بیکاری چیست؟ برنامههای شما با وزارتتان مرتبط نیست.
صابری تاکید کرد: برنامه شما در ساماندهی بازار کار به شدت تحت تاثیر نهادهای اجتماعی سیاسی است. این برنامه شما را به آنجا میرساند که فردا بیایید بگویید مسوول اشتغال کشور من نیستم.
وی در ادامه به چالش بیکاری اشاره و عنوان کرد: شما در چالش دوم به بیکاران بدهکار بانکی اشاره کردهاید چگونه اقدام پیشنهادی شما تحت ارایه تسهیلات بانکی خوداشتغالی به این مساله خواهد پرداخت؟ شما به بدهکاری دولت به تامین اجتماعی هم اشاره کردید البته این دور تسلسل مد شده و وزیر بهداشت هم از بدهکاری خود به تامین اجتماعی میگوید شما چگونه از بیمه برای بیکاران بهره میگیرید؟
صابری درباره بازنشستگان نیز گفت: علیرغم اینکه مشکل در قانون بودجه سال 91 و در قانون بودجه 92 ذکر شده است مشکل 80 هزار بازنشسته فولاد حل نشده و حقوق آنها پرداخت نمیشود، شما نمیتوانید با وعدههای 3 ماهه یا 6 ماهه این مساله را حل کنید مگر اینکه به این مساله قائل باشید که بدون حقوق میشود زندگی کرد. شما چه ضربالاجلی طبق قانون بودجه اعلام میکنید؟
این نماینده مخالف وزیر پیشنهادی تعاون در بخش پایانی صبحتهایش با اشاره به آسیبهای اجتماعی گفت: یکی از حوزههای مهم کاری شما مسائل اجتماعی یا آسیبهای اجتماعی است اما این حوزه همچنان در مقابل وظایف خود ناقص است امروز حتی شما معلولین را نمیتوانید پوشش خدماتی بدهید در حالی که طبق قانون معلولین باید از خدمات شما بهرهمند شوند ولی یک جواب میشنوند که توان حمایت نداریم چه پاسخی به آنها دارید؟
فیاضی، مخالف وزیر پیشنهادی کار، رفاه و تامین اجتماعی
عبدالوحید
فیاضی نماینده مخالف وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: آقای ربیعی یکی از نیروهای متدین و پاکدست در جمهوری
اسلامی است که تا به حال خدمات خوبی ایفا کرده است اما به چند نکته باید
توجه کرد. اول اینکه زیربنایی بودن وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی برکسی
پوشیده نیست این وزارتخانه یک وزارت فانتزی نیست بلکه مبنای تولید و اشتغال
را در کشور شکل میدهد.
نماینده نور و محمودآباد ادامه داد: آقای ربیعی در برنامههایش افزایش سهم تعاونیها در بازار پول را تاحدودی کمرنگ دیده است این در حالی است که نقش موثر و پویای تعاونیها در بازار بسیار مهم است. امروز دهها اتحادیه تخصصی در سرتاسر کشور وجود دارد و هفت هزار فروشگاه تعاونی فعالیت میکند که میتوانند یکی از زنجیرههای اصلی بخش توزیع باشند.
این نماینده مجلس از وزیر پیشنهادی کار، رفاه و تعاون اجتماعی پرسید: در ارتباط با نظام تولید، نظامی که حتی میتواند در مهار تورم نقش داشته باشد،چه برنامهای دارید؟
فیاضی با اشاره به اصل تعاونیها گفت: یکی از یادگاران شهید بهشتی علاوه براصل مترقی ولایت فقیه، اصل تعاونیها بوده است در نظام تولید مبتنی بر تعاونیها چیز جدیدی در برنامه شما نمیبینیم در حالی که در ایران 50 درصد مردم عضو تعاونیها و در دنیا 12 درصد عضو تعاونیها هستند.
وی ادامه داد: سهم 50 درصدی که عضو تعاونیها هستند از تولید 7 درصد است که در برنامه شما این رقم 5 درصد ذکر شده اما دولت آن را 7 درصد اعلام کرده است.
این نماینده مخالف وزیر پیشنهادی کار در بخش دیگری از صحبتهایش به تقابل کارفرما و کارگر پرداخت و گفت اگر بخواهیم تولید را افزایش دهیم باید تقابل کارفرما و کارگر را کاهش دهیم. خود شما جزو این گروه هستید اما در برنامههایتان به اتحادیههای کارگری توجهی نشده است. غنیسازی کار و غنیسازی شغل و تولید توامان باید مدنظر قرار بگیرد ولی در برنامههای شما این مساله کمرنگ دیده شده که انتظار داشتیم بیش از این باشد.
فیاضی در پایان صحبتهایش به سازمان اقتصادی شستا اشاره کرد و گفت: سازمان بزرگی به نام شستا در حوزه کار شما وجود دارد که از دیرباز حیاط خلوت صاحبان قدرت بوده و فرقی نمیکند کدام دولت سرکار بوده اما از دولت آقای روحانی انتظار ویژهای میرود. از آقای ربیعی هم انتظار داریم شستا را یک فرصت ملی برای همه ایرانیها بداند.
آرامی، موافق وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی
منصور آرامی نماینده مردم بندرعباس در مجلس
که در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی سخن میگفت اظهار
کرد: این وزارتخانه از ادغام سه وزارتخانه تشکیل شده و دارای اهداف و
برنامه و وظایف مهمی است.
وی تصریح کرد: کسی که تصدی وزارت تعاون را بر عهده میگیرد آیا باید پزشک،
اقتصاددان،متخصص بیمه،کارفرما، جامعهشناس و آسیبشناس جامعه باشد؟ در
واقع به نظر میرسد مدیریت این وزارتخانه که دارای چنان اهمیتی است نیازمند
توانایی مدیریت استراتژیک میباشد که ربیعی با روحیه همگرایی و مشورت
دارای چنین ویژگیهایی است.
نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجربه، توانمندی و تخصص ربیعی به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: آقای ربیعی دارای سوابق اجرایی و فعالیتهای علمی بسیاری است که راهنمایی 40 پایاننامه در حوزه بازاریابی و کارآفرینی و 10 پایاننامه در زمینه خصوصیسازی را برعهده داشته است.
آرامی با بیان اینکه یکی از دغدغههای وزارت تعاون گردش مالی سازمان تامین اجتماعی است، خاطر نشان کرد: ربیعی سالها دبیری ستاد مبارزه با فساد اداری را برعهده داشته و کتابی در این زمینه منتشر کرده است و در واقع در بحث مبارزه با فساد هم صاحب نظر و صاحب صلاحیت است.
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ربیعی در کارنامه خود عضویت در هیات مدیره چندین شرکت صنعتی،سابقه فعالیت در بخشهای کارگری، عضو موسس و هیات امنای موسسه آموزش عالی کار و ... را دارا است، گفت: پژوهشهایی که وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی داشته است نشان میدهد از فهم درستی نسبت به آسیبهای اجتماعی و اندیشه تعاون برخوردار است.
وی افزود: آنهایی که ربیعی را میشناسند باید بدانند در اعتدال،پاکدستی، جدیت در کار،پایبندی و التزام عملی به ولایت فقیه در وی هیچ تردیدی نیست قطعا ربیعی معتقد به راستگویی است چرا که میدانیم امروز یکی از گرفتارهای ما آمارهای نادرست است.
آرامی با اشاره به اینکه طی چند روزه اخیر در فضای مجازی تعدادی از معاندین دست به تخریب چهره ربیعی زدهاند، گفت: ربیعی بیش از 50 ماه در سنگرهای مختلف دفاع مقدس، از این نظام دفاع کرده است و بدون حاشیه به خدمت مشغول بوده است. ربیعی امتحان پس داده است و خادم بوده و هست.
تاجگردون، موافق وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعیغلامرضا تاجگردون که در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی سخن میگفت، اظهار کرد: وقتی بحث انتخاب ربیعی برای وزارت مذکور مطرح شد بنده موافق نبودم اما به هر حال فرصت مجلس فرصت خوبی است و مهم است که بدانیم چه کسی مسوولیت تصدی بر این وزارتخانه مهم که در دو بخش اقتصادی و اجتماعی فعالیت را دارد برعهده میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: برداشتم این است که نسبت به این وزارتخانه نباید نگاه صرف اقتصادی و اجتماعی داشت چرا که آسیبپذیر میشود.
نماینده مردم گچساران در مجلس با اشاره به تحقق اصول 29، 43 و 44 قانون اساسی گفت: اگر این اصول بخواهد عملی شود مهمترین بخشی که به آن کمک میکند وزارت کار است که هم در زمینه اجتماعی و هم در مسائل اقتصادی فعالیت خواهد داشت.
تاجگردون با تاکید بر اینکه باید نسبت به این وزارتخانه نگاه استراتژیک داشته باشیم ،یادآور شد: ربیعی به دلیل سوابقی که در کارنامه خود دارد نگاه استراتژیک خواهد داشت و میتواند تلفیقی از این فعالیتها را پیگیری کند.
وی افزود: وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از جمله وزارتخانههایی است که صندوقهای زیرمجموعه آن نقش بین نسلی را بر عهده دارد و نمیشود با نگاه غیر استراتژیک و انتزاعی به آن نگاه کرد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با طرح این سوال که این وزارت رفاه،چه نوع وزارتی است گفت: ما در سازمان مدیریت سابق میگفتیم وزارت رفاه سازمان برنامه دیگری است چرا که این وزارتخانه دو اثر منفی ومثبت خواهد داشت اثر مثبت آن موجب ارتقاء رفاه در داخل کشور و اثر منفی آن اگر اقتصادی نباشد، موجب فساد خواهد شد.
تاجگردون با اشاره به اینکه وقتی اسم وزارت رفاه به میان میآید سریعا ذهن افراد به فعالیتهای شستا سوق پیدا میکند، گفت: ربیعی به دلیل توانایی که دارد میتواند گلوگاههای فساد این وزارتخانه را شناسایی کنند.
وی با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد یک دولت رفاه هستیم، گفت: دولت رفاه
باید شکل گیرد چرا که انتخاب انسانهای ارزشمند هیچگاه به ضرر ما نبوده و
نگاههای استراتژیک و علمی قطعا موثر است.
پورابراهیمی، مخالف وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی
محمدرضا پورابراهیمی در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی علی ربیعی گفت: این وزارتخانه از ادغام سه وزارتخانه و سه ماموریت متفاوت تشکیل شده است.
وی با اشاره به سوابق وزیر پیشنهادی تصریح کرد: ایشان وزیر کار سابق و از مجموعه فعالان خانه کارگر است و با ادبیات و سیاستهای حوزه خانه کارگر وارد فضای اجرایی کشور شدند که سوابق ایشان در حوزههای مختلف چیزی از توانمندیهای ایشان کم نمیکند اما نکته اصلی بنده این است که ما امروز مهمترین وزارتخانه اقتصادی کشور که بعضا اشتباها به مفهوم اجتماعی به کار برده میشود را به جای اینکه در اختیار فردی اقتصاددان قرار دهیم، در اختیار فردی قرار دادهایم که عمدتا در حوزه روابط کار و قانون کار فعالیت کرده است.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با نشان دادن اسلایدی در نمایشگر صحن مجلس، اظهار کرد: از نظر بنده سه محور اساسی در فعالیتهای وزارت رفاه مشهود است که اولی حوزه نهادهای قدرتمند مالی است که امروز سازمان تامین اجتماعی قبل از اینکه کارکرد اجتماعی داشته باشد، کارکرد اقتصادی دارد. حوزه بعدی فعالیتهای بخش تعاون در ساختار وزارتخانه است که ادغام وزارت تعاون را به دنبال داشته است و بخش سوم نیز حوزه روابط کارگری و مجموعه وزارت کار است.
پورابراهیمی ادامه داد: این سه مجموعه با حوزه فعالیتهای حمایتی همانند بهزیستی که به آن اضافه شده بخش عمده فعالیتها است و استناد من این است که 80 درصد ماموریتها و وزن اصلی این وزارتخانه را مجموعه نهادهای اقتصادی تشکل میدهد.
وی با اشاره به برخی از نهادهای اقتصادی گفت: آنچه لازم است ما بدانیم این
است که نهادی همانند سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق
بیمه عشایری و سایر بیمههای به عنوان یک نهاد بیمهای قبل از اینکه آثار
اجتماعی داشته باشند رویکرد اقتصادی دارند و امروز مهمترین دغدغه ما مساله
اقتصاد کشور است که اولویت فعلی محسوب میشود.
این نماینده مجلس توضیحاتی درخصوص صندوق تامین اجتماعی ارایه کرد و افزود: هیچ یک از نهادهای مالی چنین اهمیتی ندارد و در مجموع شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی که در سال 65 تشکیل شده امروز وضع اقتصادی خوبی ندارد.
وی با بیان اینکه شرکتهای زیادی در این مجموعه حجم بالایی از سهم اقتصادی کشور را از آن خود کرده است، تصریح کرد: براساس سیاستهای اصل 44 در طی سالهای گذشته وزارتخانههای اقتصاد، نفت، نیرو و امثال اینها را موظف کردیم از تصدی این امور خارج شوند و در همین راستا وزارت اقتصاد بیمهها و بانکهای خود را واگذار کرده است.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطر نشان کرد: من با نهایت احترامی که به کارشناسان اقتصادی دولت دارم باید بگویم که سوابق تحصیلی وزیر پیشنهادی به وزارتخانه نمیخورد و ای کاش دکتر ربیعی برای وزارتخانه دیگری معرفی میشدند.
پورابراهیمی افزود: در برنامهای که توسط دکتر ربیعی ارایه شده در حوزه
قانون کار که بزرگترین چالش در این حوزه وجود دارد، برنامهای ارایه نشده
است و قانون کار یک جانبه که باعث بیچارگی بسیاری از مجموعههای کشور شده
است هیچگونه اصلاحی انجام نگرفته است.
نماینده مردم کرمان در مجلس خاطر نشان کرد: این امر نه تنها از نظر ما بلکه توسط نماینده ILO که چند سال پیش به ایران آمدند نیز مورد انتقاد قرار گرفت و طبق گزارش ارایه شده توسط آنها قانون کار در ایران یک جانبه است. این قانون همانند مهریه خانمها میماند که سنگین میگیرند تا موجب طلاق نشود و ما آنقدر سخت گرفتهایم که در حال تشدید بیکاری هستیم.
وی همچنین بیان کرد: اعتقاد شخصی من این است که ساختار تعاون با همین ادبیات دوستانی مثل دکتر ربیعی نمیتواند کمکی به اقتصاد کشور داشته باشد. طبق بررسیهای ما 60 درصد از شرکتهای تعاونی در ساختار اقتصادی ما زیانده هستند و نرخ بازدهی مجموعه اقتصاد تعاون ما کمتر از ده درصد در اقتصاد است و باید پرسید هزینه فرصت بخش تعاون در اقتصاد کشور را چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
پورابراهیمی خطاب به ربیعی اظهار کرد: اگر عملکرد تعاون گلی به سر این ملت
زده ما میتوانیم در بخش تعاون آن را ادامه دهیم. اما مفهوم تعاون این نیست
که شرکت راه بیاندازیم که هر نفر یک رای داشته باشد و چیزی که برای ما
اهمیت دارد مفهوم تعاون است و نه ساختاری که اجرایی نباشد.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: مجموعه وزارت تعاون به مفهوم این است که ما با رویکرد تعاون به فعالیتهای اقتصادی در کشور بپردازیم و امروز بخش تعاون دست و پاگیر گشور ماست که در گزارشهای اقتصادی کاملا مشهود است و نکته قابل توجه این است که امروز در برنامه پیشنهادی دکتر ربیعی موضوع تحول در ساختار تعاون و تحول در ساختار قانون کار که مهمترین موضوع ما در اقتصاد است دیده نمیشود.
حسینیصدر، موافق وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی
موید حسینیصدر که به عنوان موافق وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی سخن میگفت، خاطرنشان کرد: آماری که جناب آقای دکتر پورابراهیمی به عنوان مخالف دادند به راحتی در اینترنت قابل دستیابی بود و از ایشان برای تکرار آن تشکر میکنیم اما من عرض میکنم که اگر بخواهیم بگوییم وزارت رفاه یک وزارت صرف اقتصادی است اشتباه است و فرافکنی است.
وی افزود: طبق قانون باید 25 درصد از ظرفیت تعاون احیا شود اما متاسفانه
تاکنون پنج درصد از آن احیا شده ولی وزیر پیشنهادی نباید پاسخگوی این ضعف
باشد پس چرا از ایشان در این رابطه گله میکنیم.
نماینده مردم خوی در مجلس تصریح کرد: آیا بهبود فضای کسب و کار، بهبود شرایط کارگری و بهبود شاخصهای رفاه اجتماعی اهمیت کمی دارند و آیا اینها با یک اقتصاددان صرف قابل حل است؟ قطعا پاسخ اینها خیر است چرا که بنده معتقدم وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی نباید یک اقتصاددان باشد بلکه باید یک مدیر باشد تا بتواند از تمام توان کشور و مدیران باسابقه برای رفع مشکلات حوزه وزارتخانه استفاده کند.
وی با بیان اینکه آقای ربیعی برای استفاده از مدیران نگاه شایستهسالاری دارد، گفت: قول مساعد ایشان برای استفاده از مدیران شایسته با هر نگاه و دیدگاه سیاسی حتی از مدیران فعلی نشان دهنده هم ایشان برای رفع مشکلات است و من امیدوارم با سابقه رزمندگی و با مدیریت خوب ایشان مسائل حل شود.
مویدحسینی صدر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کتابی که ربیعی در مورد فساد به رشته تحلیل در آورده است، خاطرنشان کرد: آشنایی جناب آقای ربیعی با نحوه برخورد با فساد قابل ستایش است و قطعا این انسان پاک میتواند برای رفع مشکلات و فسادهای حوزه اجتماعی فعالیت مثمرثمری انجام دهد. ضمن آنکه تنظیم سند ملی کار شایسته که از برنامههای اصلی ایشان است با شایستهسالاری و پرهیز از حزببازی و فامیلبازی که نوعی فساد است همخوانی دارند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که با رای مجلس به آقای ربیعی هر چه سریعتر کابینه تشکیل شود تا شرایط کشور به سمت بهبود حرکت کند.
محجوب، موافق وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی
محجوب که به عنوان یکی از موافقان وزیر پیشنهادی رفاه بخشی
از وقت نماینده خوی را گرفته بود، در سخنانی گفت: صحبتهای جناب آقای
پورابراهیمی برخلاف قانون برنامه است و من به ایشان توصیه میکنم قانون
برنامه را مطالعه کند.
وی افزود: طبق قانون برنامه، استمرار بنگاهداری و کار اقتصادی شرکتهای شستا برخلاف قانون برنامه است. ضمن آنکه موضوعات مرتبط با قانون کار از اهمیت بالایی برخوردار است که باید به آن توجه نمود و جناب آقای ربیعی با آشنایی که با قانون کار دارند میتوانند آن را بهبود ببخشند.
محجوب در پایان با نشان دادن حجم نامههای تشکلهای کارگری به وزیر پیشنهادی، گفت: آقای ربیعی با این حجم درخواستها از تشکلهای مردمی مواجهند و نباید از مردم و خواست آنها غافل شد.
دفاعیات ربیعی از برنامهها و سوابق خود
علی ربیعی در جریان دفاع از صلاحیت و برنامه خود برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: من از زمان دولت شهید رجایی تاکنون سه بار از این مسئولیت فرار کرده بودم اما این بار با درکی استراتژیک، وضع امروز را چنان دیدم که هر کس در هر جایگاهی باید برای عبور از این شرایط پیچیده به میدان بیاید.
وی با اشاره به آسیبهای اجتماعی، بیکاری، وضعیت نامناسب کار و سرمایه ایرانی، تهدید کیفیت زندگی بخشی از جامعه و سقوط بخشی از جامعه با هزینههای درمان به طبقه فرودست، یادآور شد: من با وجود این شرایط پذیرفتم که در این مسئولیت کمک آقای روحانی باشم و تنها با عنایت الهی و خدا پشت گرمی و حمایت مجلس میتوانم وظیفهام را انجام دهم.
ربیعی به طرح سوالات و ابهامات نمایندگان در حوزه روابط کار و اشتغال اشاره و تصریح کرد: معتقدم اساس و ترجمان اعتدالگرایی، در این وزارتخانه بخش اعظمی به کار و اشتغال برمی گردد همگان باید بتوانند در جریان کارگری و کارفرمایی تشکلهای خود را ایجاد کنند و وزارتخانه باید از آنها حمایت کنند همچنین نیروهای شاغل و نیروهای داوطلب شغل باید توامان مورد حمایت قرار گیرند و گسترش چتر حمایتی بر کار و تولید از برنامههای من در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است.
وزیر پیشنهادی کابینه یازدهم ادامه داد: اشتغال فقط پاشیده شدن پول نیست اگرچه پول شرط لازم است اما میتوان سیاستهای پیشرفتگرا را به پیش برد و ایجاد شغل کرد.
وی همچنین گفت: در حوزه روابط کار و اشتغال برخی این ایراد را گرفتند که نگاه من یک جانبه است اگرچه انکار نمیکنم که نگاه مستضعفگرا و کارگری دارم اما معتقدم هر کس در این کشور آجر روی آجر بگذارد باید به او ارزش گذاشت و مجسمهاش را ساخت و او را تبدیل به نماد کرد متاسفانه کارآفرینی و ایجاد شغل ارزش فراموششدهای است و من به احیای آن اعتقاد دارم.
ربیعی به مطالعه پنج کشور هند، مالزی، کره، سنگاپور و چین که به تازگی
صنعتی شدند، اشاره کرد و گفت: مطالعه عمیق من در این پنج کشور برای این
بوده که آنها چطور از این شرایط عبور کردند بر این اساس معتقدم تنها راه
نجات کشور ایجاد شغل است ولی این مغایرتی با نگاه مستضعفگرا و کارگری
ندارد. زیرا به یکسو افتادن، کشور را با بحران ایجاد میکند.
وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه سیاست در عرصه اشتغال چهار بعد دارد، خاطرنشان کرد : یکی سیاست کلان است که به قوانین، مقررات، مجلس و هیات وزیران مربوط است. سیاست دوم سیاست تنظیمی است که متعلق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. سیاست دیگر سیاست انفعالی مثل بیمهها است که بخشی از فعالیتهای وزارت تعاون را تشکیل میدهد و سیاست دیگر سیاست فعال است که تنها سیاستی است که به طور مستقیم به وزارت کار برنمیگردد اما من در برنامههایم از آن شانه خالی نکردهام و معتقدم که مسئول پیگیری سیاستهای فعال و دستگاههایی که باید ایجاد شغل کنند وزارت کار است.
ربیعی در ادامه تبیین شاخصهای کار شایسته، ارتقا شاخصهای بهبود فضای کسب و کار، تقویت کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی، صنایع کوچک و متوسط و آسیبشناسی آنها و نوشتن و اجرای اسناد توسعه اشتغال استانی و ایجاد توازن در اشتغال استانی را از جمله برنامههای خود در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه بخش رفاه اجتماعی باید متوازنکننده رشد و توسعه کشور باشد، افزود: نگاه یک بعدی اقتصاد منهای رفاه اجتماعی و همچنین تجربه منهای نگاه حمایتگرایانه اشتغالی، برزیلی کردن کشور است.
وی در بخش ابتدایی سخنانش در جلسه علنی امروز مجلس گفت که مشارکت مردم، اصرار و ایستادگی رهبری بر اصول و تاکید ایشان بر طبق دو عنصر جمهوریت و اسلامیت زمینهساز مردمسالاری دینی در انتخابات شد.
وی اضافه کرد: من نمیتوانم سخن خود را آغاز کنم بدون اینکه از کسانی که زمینهساز این کار شدند یاد کنم. باید از امام(ره)، شهدای دفاع مقدس و دوستان همرزمم که تابوتشان بر شانههایم سنگینی میکند، جانفشانیها و ایثارگریهای آنها یاد کرد چرا که زندگی باکرامت امروز ما و این دموکراسی همه ناشی از این فرآیند است و باید آن را ارج نهاد زیرا بدون یادآوری این موضوع پای در راه مسئولین نهادن خطرناک است.
وزیر پیشنهادی کار، رفاه و تعاون اجتماعی در ادامه در پاسخ به سوالات نمایندگان در مورد وضعیت شستا و تامین اجتماعی گفت: 47 درصد جمعیت کشور در حوزه تامین اجتماعی و شستا هستند ولی اکنون شرایط طوری است که تمام صندوقهای ما ورشکستهاند و نسبت بین شاغلین و مستمریبگیران زیر 6 است که این خط قرمز است و بدان معناست که ما بین نسلی را رعایت نکردهایم.
وی با بیان اینکه صندوقهای فولاد در سه ماه گذشته حقوق خود را دریافت نکردهاند، گفت که موضوع منابع و مصارف در بخش صندوقها بزگترین چالش است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر پول بیمارستانها، پزشکان و داروخانهها داده نشده است که به اعتقادم بخشی از این مجموعه مشکلات به دلیل ضعف مدیریتی است چرا که در بخشهایی که مدیریت باثبات داشتیم مساله و مشکلی نداشتیم.
وزیر پیشنهادی کار، رفاه و تعاون اجتماعی با بیان اینکه مجموعه شستا و تامین اجتماعی بیشترین تغییرات مدیریتی را داشته است، گفت: این مجموعه حیاط خلوت و سیاستزده شده است که با خدای خود عهد میبندم در صورت وزیر شدن از سیاستزدگی دوری کنم و برنامههای پاکدستی را پیگیری کرده و افرادی را خارج از جناحهای سیاسی به کار گیرم.
ربیعی اضافه کرد: این مجموعه باید بالای 30 درصد سود داشته باشد تا بتوان منابع و مصارف آن را مورد بررسی قرار داد البته فراموش نکنیم وظیفه دولت بنگاهداری نیست و باید کار به سمت غیر بنگاهداری سوق پیدا کند.
وی همچنین در مورد رویکردش به توانمندسازی منابع انسانی و توجه به بهزیستی گفت: یکی از برنامههای بنده توجه به معلولان و مددجویان است که در حال حاضر یک میلیون زن سرپرست خانواده داریم.
ربیعی در پاسخ به اظهارات برخی مخالفان درمورد تناسب او با وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی گفت: آیا باید فردی پزشک را بر این کار میگذاشتند؟در این شرایط آیا بهتر نیست مدیری توانمند برای پیوند بین اقتصاد و رفاه اجتماعی در این حوزه باشد؟ این وزارتخانه مدیری استراتژی میخواهد که بنده معتقدم که مدیری استراتژیک هستم که راهبرد و برنامه مشخصی دارم. نباید تک بعدی به مسائل نگاه کرد چون جامعه با بحران روبرو میشود.
وزیر پیشنهادی کار، رفاه و تعاون اجتماعی در ادامه در مورد انتقادات مطرح شده به او مبنی بر امنیتی بودنش گفت: یکی از مباحثی که در مورد من و برخی از دوستان مطرح میکنند این است که این کابینه امنیتی است. ما در زمانی که در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی خدمت آقای روحانی بودیم واقعا دولت در سایه بود. سوال این است که تصویر ما از امنیت چیست؟
وی افزود: در تمام دنیا هوشمندترین افراد در بخشهای امنیتی کار میکنند کارکشتهترین و برجستهترین سیاستمداران و افراد استراتژیست در این بخش فعال هستند. نمونه آن در زمان فعالیت ما در دبیرخانه شورای امنیت است که روشنفکرترین سیاستهای قومی در این دبیرخانه پیاده شده است.
وی با بیان اینکه تصویر موجود از امنیت بودن تصویر درستی نیست، گفت: بنده به گذشته خود افتخار میکنم به همین دلیل امنیتی بر این باورم برخی از دوستان که موضوع امنیتی بودن را مطرح میکنند باید آن را نقطه قوت من بدانند چون اگر امنیتی بودن به معنای تلاش برای نقش بستن خنده بر لبان فرزند کارگر، حفظ آبروی مردم، بردن نان بر سفره مردم، ایجاد امنیت اجتماعی و حفظ منافع ملی باشد همه ما امنیتی هستیم و حتی شما نیز امنیتی هستید.
ربیعی ادامه داد: بنده در سایتهای اینترنتی مطالب را جستجو میکردم و به این نتیجه رسیدم که موارد مربوط به بحث امنیتی بودن که در سایتها مطرح شده است همه مورد استفاده دستگاههای تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی قرار گرفته است که این موضوعی تاسفبار است.
وزیر پیشنهادی کار، رفاه و تعاون اجتماعی با تاکید بر اعتقاد به تمامی فرمایشات مقام معظم رهبری بخصوص در زمینه انتخابات گفت: بنده نه تنها از لحاظ شرعی بلکه با تحقیقات دانشگاهی به این نتیجه رسیدهام که مشارکت، ثبات و دموکراسی باید در کنار یکدیگر باشد این همان نظر مقام معظم رهبری است که ما به آن معتقدیم.
ربیعی با بیان اینکه چیزی به جز انقلاب ندارد گفت: حیات سیاسی و جانی خود را در انقلاب میبینم و هویتی غیر از نظام و انقلاب ندارم.
وی همچنین به مردم و نمایندگان قول داد در صورت تصدی وزارتخانه کار، رفاه و تعاون اجتماعی را برعهده بگیرد، از رنج مردم بکاهد، لبخند بر لب مردم به خصوص کارگران بنشاند و همچون گذشته سادهزیستیاش را ادامه دهد.
وی در پایان به نمایندگان گفت: اگر به او رای بدهند یا ندهند برای نظرشان احترام قائل است و ایستادن پشت این تریبون و مورد نقد قرار گرفتن را به عنوان ثمره دموکراسی میداند.
ورود رئیس جمهور به مجلس
ساعت 9:45:
حسن روحانی رئیس جمهور وارد صحن علنی مجلس شد، حسین فریدون و نهاوندیان،
رییسجمهور را همراهی میکنند. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی به
محض ورود رئیس جمهور به صحن علنی به وی خیر مقدم گفت.
شوخی "عارفانه" لاریجانی با وزیر پیشنهادی کار
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه مزاحهای خود با برخی وزرای پیشنهادی، فراز پایانی نطق علی ربیعی وزیر پیشنهادی کار، رفاه و تعاون اجتماعی را به سخنان ملاحسینقلی خان همدانی تشبیه کرد.
این تشبیه لاریجانی و "عارفانه" خواندن سخنان ربیعی پس از آن صورت گرفت که ربیعی در پایان سخنان خود، نامه امام علی(ع) به عثمان بن حنیف را قرائت کرد.
دست به دست شدن طومار حمایت از ربیعی در مجلس
تعدادی
از نمایندگان در حاشیه جلسه علنی امروز چهارشنبه طوماری در دست داشتند که
براساس آن است وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی حمایت شده بود.
قرائت سه جوابیه در صحن علنی
ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس جوابیه مرتضی بانک نسبت به مطالب مطروحه توسط عطا الله حکیمی نماینده رودبار در جلسه دو روز گذشته مجلس(اینجا)، جوابیه آیت الله دری نجف آبادی
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و وزیر اسبق اطلاعات نسبت به اظهارات
حمیدرسایی نماینده تهران در جلسه علنی روز گذشته(اینجا) و جوابیه برادر حمید رسایی نماینده مردم تهران در پی طرح مباحثی توسط کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود(اینجا) را در جلسه علنی امروز مجلس قرائت کرد.
** بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی**
موسوی، مخالف وزیر پیشنهادی کشاورزی
شکرخدا موسوی عضو کمیسیون کشاورزی و نماینده مخالف حجتی با بیان اینکه بیکاری،فقر،تورم و سوء مدیریت منجر به قرار گرفتن مردم در تنگنا شده است، گفت: در حالی که 98 درصد شهدای ما از خانواده مستضعف بلند شدهاند باید راه شهدا را ادامه دهیم اما فریادهای بخش کشاورزی در طی دعواهای سیاسی گذشته شنیده نشده است کسی باید به داد بخش کشاورزی برسد.
وی با بیان اینکه 18 میلیون هکتار زمین قابل کشت در کشور وجود دارد که تنها 4 میلیون هکتار آن زیر کشت رفته است، گفت: تنوع آبوهوایی ایران مثالزدنی است وزیر پیشنهادی باید توضیح دهد که چه برنامههایی برای استفاده از این تنوع آب و هوایی دارد.
موسوی با اشاره به نقش دکتر کلانتری وزیر قبلی کشاورزی در انتخاب دکتر حجتی به عنوان گزینه پیشنهادی دولت یازدهم برای وزارت کشاورزی گفت: آقای کلانتری اعلام کرده است که با وجود توجه به کشاورزی اجتنابناپذیر است اما کشاورزی نمیتواند محور توسعه باشد آقای حجتی باید توضیح دهد که چه نسبتی با این حرفها دارد. باید توضیح دهد چه برنامهای برای خودکفایی دارد.
این نماینده عضو کمیسیون کشاورزی از حجتی پرسید که آیا هنوز خودکفایی را فاقد امکان اجرایی میداند یا خیر و ادامه داد: متاسفانه با وجود پیشرفتها کشاورزی هنوز جایگاه خود را در توسعه کشور پیدا نکرده است باید توضیح داده شود چه برنامهای در مورد اجرای برنامه پنجم توسعه وجود دارد. خرید تضمینی محصولات کشاورزی و گرانی کود از جمله مسائلی است که کشاورزان را آزرده است اما هیچ برنامهای اجرایی برای این موارد ارائه نشده است.
وی در ادامه با اشاره به برنامههای آقای حجتی گفت: چگونه ممکن است که بر توسعه صادرات و تامین امنیت غذایی با میل خودکفایی تایید شود، چه برنامهای برای تولید کالاهای استراتژیک وجود دارد، هیچ اشارهای به خرده مالکی و دلالی که بحرانهای کشاورزی ماست، نبوده است. به زیربناها و قوانینی که در مورد کشاورزی وجود دارد، توجه نشده است. حذف واردات در رسانهها مورد توجه بسیاری قرار گرفته اما به امنیت غذایی که با مدیریت صحیح واردات و نه حذف آن اشاره دارد توجه نشده، برنامهای برای خصوصیسازی نظام پژوهش کشاورزی ارائه نشده؛ همچنین گزینه پیشنهادی برای وزارت هیچ تحلیلی از عملکرد خود در وزارت کشاورزی در طی سالهای 80 تا 84 ارائه نداده است.
نماینده مردم خوزستان در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به ادغام وزارت
کشاورزی و وزارت جهاد سازندگی گفت: متاسفانه فعالان هنوز از این ادغام
ناراضی هستند. آقای حجتی باید توضیح دهد که چه اقدامی برای انتقال روحیه
جهاد سازندگی به وزارت کشاورزی انجام داده است.
موسوی همچنین با اشاره به استعفای معاونان آقای حجتی در زمان تحصن مجلس ششم، گفت: آقای حجتی در زمان وزارتش مدیران حزباللهی را حذف کرد و افراد سیاسی را به جای آنها گذاشت. جشن خودکفایی گندم را برگزار کرد که به دلیل اشکالات اساسی با شکست مواجه شد. همچنین در هشت سال گذشته هیچ ارتباطی با بخش کشاورزی نداشته است.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد فرصتها از دست برود وافراد سیاسی به جای افراد متخصص در پستها قرار گیرند، گفت: آقای حجتی هیچ حرف جدیدی برای وزارت کشاورزی ندارد در دوران او حجم وارادات به بالاترین سطح خود رسید و جنگلداری و شیلات با آسیبهای جدی روبهرو شده است.
وی با اشاره به تحصیلات حجتی گفت: چطور ممکن است فردی با مهندسی عمران بتواند در بخش سلامت کار کند؛ بخش کشاورزی هم باید مانند بخش سلامت دیده شود. چطور ممکن است وزارت کشاورزی را به کسی بدهند که انگیزهای برای این پست ندارد و خودش بگوید که این پست را به اصرار پذیرفته است.
نماینده خوزستان همچنین با بیان اینکه طرح شجره طوبی و سپردن پروژههای کشاورزی به جهاد نصر در دوران وزارت آقای حجتی موفقیتآمیز نبوده است، گفت: متاسفانه از 8 هزار طرح کشاورزی مصوب سفر رهبری به استان خوزستان حتی یک متر از آن هم عملی نشده است.
وی در پایان خطاب به رییس جمهور گفت: خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرده است 85 درصد تولید نفت و 40درصد منابع آبی در خوزستان است و 5 میلیون نفر جمعیت دارد با این وجود حتی یک نفر خوزستانی هم در کابینه یازدهم حضور ندارد.
چهاردولی، مخالف وزیر پیشنهادی کشاورزی
علی نعمت
چهاردولی نماینده مردم ملایر در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد
کشاورزی صحبت میکرد، با اشاره به برنامههای ارائه شده توسط وی اظهار کرد:
اگر نگاهی به برنامههای ارائه شده بیندازید متوجه میشوید که به چند دلیل
در شرایط فعلی کشور این برنامهها حلال مشکلات نخواهد بود.
وی همچنین با اشاره به صحبتهای موافقان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: اینکه گفته شد حجتی بچه روستا است در حالی که اینگونه نیست وی در بیوگرافی خود عنوان کرده که متولد نجفآباد است. همچنین موافق دیگر صحبت از ارائه برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت توسط حجتی کرد. در حالی که در برنامههای وی به هیچکدام از این موارد اشاره نشده و تنها رئوس برنامهها ارائه شده است.
این عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه 14 میلیون هکتار اراضی کشاورزی در کشور وجود داشته که نقش محوری در اقتصاد دارند، گفت: سهم کشاورزی در اقتصاد کشور با ارزش افزوده 13 درصد و سهم 5 درصدی سرمایهگذاری یکی از بارزترین شاخصهها است اما متاسفانه تراز تجاری ما در کشاورزی منفی بوده است.
نماینده مردم ملایر در مجلس با انتقاد از اینکه تولیدات بخش کشاورزی در حال کاهش است، گفت: در حال حاضر تولیدات 109 میلیون تن میباشد که باید به 143 میلیون تن برسد اما در برنامههای حجتی به این موضوعات اشارهای نشده است.
وی افزود: در شرایطی که دشمنان تحریم را برای کشور در پیش گرفتهاند و بر اساس برنامه سهم صادرات نفتی باید کاهش داشته باشد جایگزین اصلی آن تولیدات کشاورزی است و وزارتخانهای که مسئولیت آن را به عهده دارد وزارت جهاد کشاورزی است که باید نسبت به افزایش تولیدات و کاهش واردات اقدام کرده تا بتوانند تحریمها را دور زنند. اگر وزارت جهاد کشاورزی نتواند چنین کاری را انجام دهد کدام وزارتخانه باید حماسه اقتصادی را رقم زند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس نسبت به عدم حمایت از کشاورزان در مورد بیمه آنها انتقاد کرد و افزود: در کشور جشن خودکفایی گندم برگزار میشود در حالی که کشور و کشاورزی ما نیاز به برنامهریزی پایدار دارد و اگر جشن خودکفایی واقعا خودکفایی بود امروز هم باید از مزایای آن بهرهمند میشدیم.
چهاردولی ادامه داد: متاسفانه بهرهوری در کشاورزی نرخ پایینی داشته و شاهد
کاهش راندمان تولید هستیم، ایشان چه برنامهای برای افزایش بهرهوری و
تولیدات در عملکرد محصولات کشاورزی دارند. آیا برنامهای برای افزایش سهم
تحقیق و مطالعات کاربردی و نیز افزایش راندمان آب گرفته شده است؟
وی با بیان اینکه تناسبی میان ساختار اداری با کشاورزی وجود ندارد، گفت: در کشور باید سازوکاری اندیشیده شود که بدانیم سالیانه تولید گندم کشور چقدر است در حالی که با رویکرد و سازوکار نامناسب هزینههای کشاورزی رشد بالایی را نشان میدهد که تغییر مداوم سیاستگذاری عامل نوسان شدید هزینههای تولید است.
نوروزی، موافق وزیر پیشنهادی کشاورزیرحمتالله نوروزی نماینده موافق وزیر جهاد کشاورزی گفت: آقای حجتی قول داده با برنامههای کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت آسیبها و چالشهای موجود در این حوزه را شناسایی و مسائل را حل کند.
نوروزی همچنین عنوان کرد: محمود حجتی نیرویی اهل مشورت، کارآ، صالح و باتجربه است.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: وزیر پیشنهادی در برنامههایش افزایش ضریب خودکفایی از طریق افزایش بهرهوری عوامل و منابع تولید و فناوریهای نوین و بکارگیری روشهای جدید تولید را قرار داده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما در حوزههای کشاورزی، دامداری و مرغداری مشکلات زیادی داریم که در نشستهایی که با آقای حجتی داشتهایم قرار شده نسبت به حل آنها اقدام شود.
نوروزی به ذکر مثالی درباره محصول پنبه پرداخت و گفت: استان گلستان به سرزمین طلای سفید معروف است و در سال 57، 157 هزار هکتار زیر کشت گندم بودیم ولی الان فقط هفده هزار هکتار پنبه کشت میشود که آقای حجتی قول داده به این مساله نیز رسیدگی کند.
نماینده مردم علیآباد خاطرنشان کرد: جلوگیری از توسعه بیرویه کشت، تمرکز و ارتقای بهرهوری، افزایش عملکرد در واحد سطح و مشکلات کمآبی مسائلی هستند که آقای حجتی قول داده برنامه بلندمدتی برای آنها ارائه دهد.
جباری، موافق وزیر پیشنهادی کشاورزی
احمد جباری در نطق خود در موافقت با وزارت محمود حجتی خاطرنشان کرد: فردی که برای وزارت جهاد کشاورزی معرفی شده فردی است که برای مدیریت آن بسیار متناسب است و نام این وزارتخانه با نام آقای حجتی عجین شده و این مساله بر کسی پوشیده نیست، نام آقای حجتی برای همه کشاورزان و صنعتگران مرتبط با حوزه کشاورزی آشناست.
وی ادامه داد: حضرت امام سخنی دارند که میگویند ما باید در تولید محصولات خودکفا شویم و علاوه بر اینکه محصولاتمان کشور خودمان را اداره میکند بتوانیم صادرات هم داشته باشیم به این سخن امام قطعا در برنامههای آقای حجتی توجه خاص و ویژهای شده است.
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما در حوزه کشاورزی باید امنیت قضایی و توسعه پایدار داشته باشیم، این مساله میتواند نقش موثری در اشتغال، تولید ناخالص ملی و صادرات غیرنفتی داشته باشد.
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، در پاسخ به یکی از مخالفان، گفت: در توصیف مدیریت و سلامت وزیر پیشنهادی باید بگویم این مساله در مورد ایشان از درجه اهمیت بالایی برخوردار است، آقای حجتی در خانوادهای رشد یافته که چهارده شهید و 9 جانباز را تقدیم انقلاب کرده است، خود ایشان هم در دوران دفاع مقدس در عملیاتهای بسیاری شرکت داشته و اعتقاد ایشان به مبانی نظام بر هیچ کس پوشیده نیست، از این منظر ایشان گزینه صالحی برای تصدی وزارت خواهد بود.
جباری ادامه داد: یکی از مخالفان گفتند آقای حجتی با جهاد سازندگی کار نکرده در صورتی که ایشان از اولین روز تشکیل جهاد سازندگی در کمیته کشاورزی آن مشغول به فعالیت بوده است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس به سخنی از ابوالفضل بیهقی اشاره کرد و گفت: بیهقی در تاریخ خود جملهای دارد که با اوضاع تاریخی امروز ما بسیار هماهنگ است، او میگوید کار چو گران شد مرد کارآزموده فرست، آقای روحانی با شناخت کاملی که از سختی اداره امور کشور دارد، برای عبور از گردنه مشکلات و تحریمها مردان کارآزمودهای به میدان آورده و تجربه گرانقدر وزرای پیشنهادی را به عنوان یک سرمایه مدیریتی به کار گرفته است.
وی اضافه کرد: همکار مخالف ما گفتند آقای حجتی رشته تحصیلی متناسبی با این مسئولیت پیشنهادی ندارد. ایشان در رشته مهندسی عمران تحصیل کردهاند و همه میدانند که عمران یک شاخه بین رشتهای است. بیش از پنجاه درصد فعالیتهای کشاورزی مرتبط با امورات عمرانی است، کشاورزی و اقتصاد با عمران عجین شدهاند. سوابق آقای حجتی توان بالای مدیریتی و اشراف کافی به این وزارتخانه را نشان میدهند.
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در ادامه صحبتهایش دلایل موافقت خود با این وزیر توضیح داد و گفت: در دوره قبلی وزارت آقای حجتی در تولید محصولات اساسی رشد چشمگیری داشتیم و در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و جشن خودکفایی گرفتیم، این در حالی است که در سالهای قبل از مدیریت ایشان همواره تراز تجاری کشاورزی منفی بود و به طور میانگین همیشه سه میلیارد دلار کسری تراز داشتیم، در دوره او تراز کشاورزی مثبت شد.
جباری افزود: همچنین در دوره آقای حجتی بود که صادرات از واردات پیشی گرفت، در دورهای که ایشان مدیریت داشتند به ازای هر متر مکعب آب حجم تولید از 700 گرم به 900 گرم افزایش یافت، لازم است با توجه به شرایط نامطلوب آب و نیاز به بهرهوری بالا در این حوزه تجربه موفق ایشان یک بار دیگر به کار گرفته شود.
وی همچنین به مشکلات حوزه کشاورزی اشاره و تاکید کرد: برای این مشکلات راهحلهایی در برنامه پیشنهادی محمود حجتی گنجانده شده است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس گفت: افزایش بهرهوری با استفاده از روشهای جدید در تولید یکی از برنامههای پیشنهادی ایشان است. همچنین برای کمبود نهادههای کشاورزی، بهبود تولید و سلامت محصولات، بهبود حمل و نقل کشاورزی و ساماندهی بازار محصولات کشاورزی و بکارگیری فارغالتحصیلان نیز در برنامه ایشان تدابیری دیده شده است.
لاهوتی، مخالف وزیر پیشنهادی کشاورزی
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه حجتی تخصصی در کشاورزی نداشته و تحصیلات وی نیز در زمینه عمران است، گفت: حجتی در وزارت راه موفق بود اما ما در بخش کشاورزی نگران هستیم.
وی با اشاره به اینکه آمارهای ناصحیحی نسبت به زمینههای مستعد کشاورزی
ارائه شده است، گفت: آقای احمدینژاد زمینهای مستعد کشاورزی را 36 میلیون
هکتار اعلام میکرد شما میگویید 18 میلیون هکتار، این آمارها متفاوت است
ما برای رسیدن به 37 میلیون هکتار با مدرک تحصیلی عمران چکار باید بکنیم.
نماینده مردم لنگرود با اشاره به وضعیت نامناسب تولیدات برنج، چای و یا ابریشم در شمال کشور گفت: هر سه محصول در زمان مدیریت شما نابود شد. در سازمان چای تخته شد، داستان واردات برنج هم که مقوله دیگری است، باغات کشاورزی تغییر کاربری پیدا کرد.
وی ادامه داد: حتی در مورد ابریشم نیز وضع به گونهای شده که ما باید اکنون صادرکننده ابریشم باشیم نه وارد کننده.
خضری، موافق وزیر پیشنهادی کشاورزیرسول خضری در سخنان خود در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ضمن محکومیت کشتار و قتل عام کردها در سوریه توسط نیروهای القاعده و همچنین تسلیت برای درگذشت شاعر و ادیب کرد، گفت: بخش عمده کشورهای دنیا اولین اولویت خود را تامین امنیت غذا قرار دادند و بیشتر کشورهایی که درگیر جنگ بودند این اهمیت را به خوبی احساس کردند.
وی ادامه داد: تامین امنیت غذا به حدی مهم است که اولین توصیه معمار کبیر انقلاب به سیستم کشاورزی کشور این بود که علاوه بر خودکفایی باید در صادرات محصولات نیز گامهای موثری برداریم و یکی از خصیصههای مهم دکتر حجتی بعد از تصدی وزارت راه و ترابری در سال 79 تا 84 که مسئولیت جهاد کشاورزی را در زمان ادغام بر عهده داشتند، همین موضوع بود.
نماینده مردم پیرانشهر در مجلس با اشاره به برنامه 10 ساله حجتی جهت خودکفایی محصولات استراتژیک، تصریح کرد: ایشان در طی چهار سال ثابت کردند که تراز تجاری بخش کشاورزی ما منفی بوده و این تراز منفی شامل قبل و بعد از انقلاب میشده است اما تنها زمانی که تراز تجاری کشور مثبت بود، در زمان تصدیگری مهندس حجتی بوده است.
خضری خاطرنشان کرد: تراز تجاری ما بعد از تصدیگری ایشان و در برنامه سوم 1/4 منفی بوده است و در زمان برنامه چهارم نیز سه میلیارد دلار مشکل وجود داشته و این نشان میدهد که کشور واردات زیادی داشته است.
وی با بیان اینکه بهداشت، درمان و حوزه غذا به امنیت غذایی مربوط میشود، گفت: به طور مثال کاهویی که مردم مصرف میکنند به دلیل داشتن کودهای نیتراتیک به شدت سرطانزا هستند، این موضوع شامل میوهها و گوشت مرغ به دلیل استفاده از فلزات سنگین به شدت سرطانزا هستند و رسیدگی به این موضوعات نظارت بسیار دقیقی لازم دارد که دکتر حجتی با توجه به تجربه و تخصص و سابقه درخشان مدیریتی میتوانند از عهده این موضوع بر آیند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین بیان کرد: دغدغه اصلی حوزه کشاورزی جدای از بخش کشاورزی، فرابخشی آن است و طبق برنامه راهبردی وزیر پیشنهادی میتوان مساله شش میلیون نفر بیمه نشده را تحت پوشش قرار داد.
خضری با اشاره به چالشهای موجود در حوزه جهاد کشاورزی، اظهار کرد: من فکر میکنم اهداف برنامه آقای دکتر حجتی راهحل بسیار قوی و مرتفع است که پاسخگوی بسیاری از نیازها و مطالباتی است که در حوزههای انتخابیه از ما میشود.
وی با تاکید بر خودکفایی محصولات استراتژیک کشور، تصریح کرد: این محصولات جزو ابزارات جنگ نرم محسوب میشوند و ما در اقتصاد مقاومتی ناگزیریم از بحث تامین امنیت غذایی به عنوان یکی از راهبردهای استراتژیک نام ببریم که دکتر حجتی به خوبی این امتحان را پس دادهاند. حفاظت و صیانت پایدار از منابع پایه با تاکید بر مهار بحران آب موضوع مورد توجه دیگری است که نیاز به ارتباط و مدیریت مهندس حجتی دارد.
نماینده مردم پیرانشهر در مجلس افزود: توسعه پایدار اصلاح الگوی کشت نکته مورد توجهی است اما ما فقط از پنجاه درصد ظرفیت زمینهای کشاورزی نسبت به جهان استفاده میکنیم در حالیکه میتوانیم این ظرفیت بهرهوری را بالا ببریم.
خضری همچنین ارتقای کارآمدی نظام سیاستگذاری و نقش و سهم مشارکت کشاورزان را مورد تاکید قرار داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید تصدیگریهای حاکمیتی را بشناسد که این یکی از خصایص بارز و درخشان آقای مهندس حجتی است.
وی در ادامه اظهار کرد: توسعه ظرفیت و ارتقای کارآیی نظام توسعه فناوری و سازوکار با ساختار منابع و مناطق مختلف کشور اهمیت زیادی دارد که با توجه به آب و هوای مختلف در مناطق کشور نیاز به وجود استعدادهای زیادی است که در فصول مختلف سال محصولات مختلفی برای مصرف داخل و صادرات داشته باشیم که برای نیل به چنین هدفی نیز وزیر پیشنهادی راهبردهای زیادی دارند که به دلیل کاربردی بودن آنها مورد توجه قرار میگیرند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: طبق برنامه پنجم اسناد بالا دستی و قانون اساسی و سند چشماندازی که مقام معظم رهبری ترسیم نمودند برنامه راهبردی برای خودکفایی باید دقیق و مدیریت شده باشد و اگر کمکاری صورت گرفته بار سنگین دکتر حجتی به مراتب سنگینتر است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه کمترین سرمایهگذاری در بخش کشاورزی انجام شده است، گفت: درآمدهای نفت باید به سمت تولید کشاورزی برده میشد چرا که در حال حاضر با بیش از 20 درصد درآمد اقتصاد، اشتغال و بهرهوری کشور از جهاد کشاورزی است و متاسفانه به دلیل اینکه طی برنامه چهارم و پنجم این موضوع مغفول مانده در نتیجه سرمایهگذاریهای خوبی انجام نشده است بنابراین تلاش ما این است که طبق برنامه دکتر حجتی این موضوع تحقق پیدا کند.
خضری یادآور شد: بسیاری از نمایندگان همچون آقای خستهبند، تابش، ثروتی و قوامی از من خواهش کردند که حمایتشان از آقای دکتر حجتی را پشت تریبون اعلام کنند.
وی با تاکید بر بحث بیمههای محصولات کشاورزی، اظهار کرد: در سال جاری این بیمهها از هشت هزار و 500 به 1500 بیمه کاهش پیدا کرده که این یک فاجعه است چرا که بخش بیمه محصولات کشاورزی اهمیت ویژهای دارد و دولت باید از آن حمایت کند. هدفمندی یارانهها نیز در این بحث باید به درستی به کار گرفته شود.
نماینده مردم پیرانشهر در مجلس خطاب به رییسجمهور، گفت: ما در قسمتی از پیام دکتر روحانی دیدیم که ایشان میخواهند از ظرفیت اقوام و مذاهب به خوبی استفاده کنند. ما نیز میخواهیم همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند در سال 1404 بالاترین کشور از لحاظ توسعه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی باشیم. من به کلیات کابینه رای مثبت و به تک تک وزرا نیز رای مثبت دادم اما این گلایه را از رییسجمهور دارم که موازنه و توازن بین آرمانگرایی و عملگرایی رعایت نشده و اگر در کابینه یک نفر کرد اهل تسنن حضور داشت موج اتحاد و استقبال از کشور ما ایجاد میشد.
دفاعیات حجتی از برنامهها و سوابق خود
محمود حجتی، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در دفاع از برنامهها و سوابق خود خاطر نشان کرد: امنیت غذایی و توسعه تولیدات کشاورزی در بسیاری از اسناد بالادستی آمده است و تامین آن از وظایف وزارت جهاد کشاورزی است که متاسفانه علیرغم تاکید این اسناد بالادستی در شرایط فعلی کشور وضع مناسبی از بابت امنیت غذایی و تولیدات کشاورزی ندارد و بسیار عقبتر از سطح پیشبینی شده در قوانین کلان کشور است و این وضع بسیار شکننده و نگرانکننده است.
وی افزود: علاوه بر حمایت از تولید و توسعه تولید کشاورزی، مسوولیت قرنطیه نباتی و دامی، حمایت از خاک و منابع آبی نیز بخشی از مسوولیتهای وزارت جهاد کشاورزی است که باید با آن توجه کرد چراکه بعضا با مشکلات زیادی در شرایط فعلی مواجه است.
حجتی با تاکید بر استفاده بهینه از تکنولوژی در بخش کشاورزی گفت: توسعه سیستمهای آبیاری را باید مورد توجه قرار داد و مکانیزاسیون و یکپارچگی اراضی کشاورزی تجهیز ناوگان ماشینآلات کشاورزی توسعه باغات وزمینهای زراعی چای، در سالهای اخیر مورد غفلت قرار گرفت که جای دارد با مدیریت مناسب آنان را از این وضع خارج نمود.
وی تصریح کرد: کیفیت و کمیت نهادهای کشاورزی و همچنین توسعه صنایع تکمیلی و تبدیلی برای ایجاد ارزش افزوده در مناطق روستایی یکی دیگر از اولویتهای دیگر جهاد کشاورزی است که اگر مجلس نظر مساعدی به من داشته باشد حتما آنها را در رئوس برنامههایم قرار خواهم داد، ضمن آنکه توجه بخش شیلات در قطبهای شیلات کشور و گسترش فعالیت پرورشی آبزیان نیز یکی از موضوعاتی است که در جهت تامین سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت خواهد بود که باید به آن توجه کرد.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با اشاره اهمیت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و همچنین اقتصادی نمودن تولیدات کشاورزی خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری در بخش کشاورزی بیشک باعث افزایش تولید خواهد شد و در برنامه ارائه شده بنده این موضوع اهمیت فراوانی دارد و برنامه عملیاتی نیز برای آن ارائه شده است، همچنین اقتصادی نمودن تولیدات کشاورزی نیاز به تعامل و بازنگری جدی دارد.
وی افزود: به کارگیری ادوات و تجهیزات جدید،استفاده از نهادهای با کیفیت،ارتقا بهرهوری، تامین تسهیلات ارزان قیمت، اصلاح نژاد دربخش دام،توسعه انواع بیمه و توسعه بیمه درآمد بر تولید، اعلام به موقع قمیتهای خرید تضمینی،احیای بورس کالای کشاورزی، پایش درست محصولات کشاورزی و مدیریت واردات بخشی از موضوعاتی است که در جهت اقتصادی نمودن محصولات کشاورزی حائز اهمیت است و وزارت جهاد کشاورزی باید توجه ویژهای به آن داشته باشد.
حجتی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر فاصله زیاد بین حمایت از بخش کشاورزی در داخل و در کشورهای توسعه یافته جهان گفت: طبق آماری که سازمان خوابار جهانی در سال 2010 ارائه کرده است کشورهای صنعتی جهان حمایت از تولیدات کشاورزی را به میزان 18 درصد از تولید کشورشان قرار داده است و کشور ترکیه نیز حدود 19 میلیارد دلار برای حمایت از بخش تولید کشاورزی قرار داده است در حالی که این رقم در کشور ما بسیار بسیار کمتر از متوسط این آمار است، ضمن آنکه وضع حمایت از مصرفکنندگان نیز در کشور ما تعامل برانگیزتر از سایر نقاط جهان است.
وی خاطرنشان کرد: چالشهای دیگری نظیر کمبود کود و خوراک دام، مشکل ضعف در سیستمهای آبیاری و مدیریت آب، کمتوجهی به ارقام پرمحصول و نهالهای کیفی از دیگر موضوعاتی است که اگر خوب مدیریت نشود تاثیر زیادی در کاهش تولیدات کشاورزی خواهد داشت و امیدوارم در صورتی که نمایندگان به بنده برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی اعتماد کنند و با حمایتهای رییس جمهور ساماندهی جدی صورت گیرد.
وی حمایت از چای و توسعه صنایع تبدیلی چای، مدیریت و توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی و دامی، یکپارچهسازی اراضی و حمایت از ارقام پرمحصول برنج و همچنین توسعه بازرگانی کشاورزی در فروش و حتی صادرات را از دیگر موضوعات مهم وزارتخانه جهاد کشاورزی برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: همه این برنامهها به صورت عملی و به صورت مبنایی در جزواتی که به عنوان برنامه عملیاتی بنده در وزارت جهاد کشاورزی خدمت نمایندگان ارائه شد آمده است و در هفته گذشته نیز توضیحاتی در ارتباط با این برنامهها با حضور در کمیسیونهای مجلس ارائه کردم.
حجتی تصریح کرد: در بخش جنگلها و مراتع نیز معتقد به صیانت جدی از منابع هستم و فکر میکنم ما نباید به جنگلها برویم مگر با نگاه حفاظتی و حمایتی چرا که جنگل منبع و ماخذ بسیاری از رویشهای حوزه کشاورزی است و نباید از آن غافل شد.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در پاسخ به صحبتهای برخی از نمایندگان که به عنوان مخالف وزارت حجتی صحبت کردهاند گفت: بنده در 15 سال گذشته در بخشهای مختلفی مدیریتی در وزارت راه ، جهاد سازندگی حضور داشتهام و همواره بر کاهش واردات و توسعه تولید داخلی تاکید کردم، همچنین در ارتباط با انتقادات وارده به ادغام وزارتخانههای جهاد سازندگی و کشاورزی باید عرض کنیم که بنده فقط به عنوان یک مجری عمل کردم و موضوع جدا شدن عمران روستایی از حیطه مسوولیتهای وزارت جهاد کشاورزی بخشی از قانون بوده است.
وی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از مخالفین و موافقین خود در مجلس شورای اسلامی گفت: بنده به شرط اعتماد مجلس خود را خدمتگذار محرومین میدانم و معتقدم قشر کشاورز به عنوان محرومترین و زحمتکشترین افراد جامعه نیازمند توجه بیشتری است و قطعا برای رسیدن به اهداف کلان جهاد کشاورزی آماده شنیدن نظرات سازنده و انتقادات کارگشای همه کارشناسان و نمایندگان محترم مجلس هستم و خود را موظف به تعامل و همکاری با مجلس میدانم.
** بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی دادگستری**
مهدی کوچکزاده به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی دادگستری در جلسه علنی نوبت صبح با قدردانی از مردم برای برگزاری انتخابات باشکوه و حماسی علیرغم خواست بیگنانگان و دشمنان گفت: حضور مردم حاکی از احساس مسوولیت عمیق نسبت به دستاوردهای شهیدان و عدالت از یک طرف و دغدغهمندی نسبت به آیندهشان را نشان میدهد.
وی همچنین برای رییس جمهور برای انجام مسوولیت خطیری که طبق قانون اساسی به حسب سوگندشان برعهدهاش نهاده شده، آرزوی توفیق کرد.
وی با اشاره به یکی از بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اعتدال جز از طریق عمل به اسلام ناب محمدی حکم میکند، چیزی که اثبات قضایی دارد، مادام که ثابت نشده، اگر راست هم باشد گفته نشود، گفت: امام (ره) نیز در سخنانی خطاب به نمایندگان فرموده است که حسب مضامین شرعی اگر کسی مطلع باشد که یک نفر مشخص خلاف کرده و متجاوز به فسق نباشد، افشای آن فسخ مخالف شرع است و اگر در ادارات و جایی دیگر کسی مرتکب گناهی شد، نباید در ملاء عام افشا نمود بلکه باید به محاکم صالحه و مقامات ذیربط اطلاع داد تا جلوگیری و مجازات شود.
کوچکزاده ادامه داد: براساس این دو فرمایش، بنده به جزییات و مصادیق وارد نمیشوم.
وی با اشاره به سوابق پورمحمدی گفت: آقای پورمحمدی طی سالهای بعد از جنگ یعنی در زمان سازندگی قائممقام وزیر اطلاعات بود. ایشان در سه سال اول دولت نهم مسوولیت وزارت کشور و طی پنج سال اخیر ریاست سازمان بازرسی کل کشور را برعهده داشته است.
وی افزود: بنده برای وزارت کشور در دولت آقای احمدینژاد به آقای پورمحمدی رای مثبت ندادم شاید در این دوره و به احتمال کم نظرم بعد از طرح موضوعات عوض شود. اکنون نیز رای منفی من به ایشان حاصل عملکرد آقای پورمحمدی بدون ورود به جزییات و مصادیق است.
این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه انتقاداتش نسبت به پورمحمدی ناظر به عملکرد وی و نه شخصیتش است، گفت: آقای پورمحمدی، شما زمانی قائم مقام وزارت اطلاعات بودهاید که گستردهترین فعالیت اقتصادی توسط این وزارتخانه در این دوره انجام شده است به طوری که آقای ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون در مهرماه سال 86 با ماهنامه صبح در این باره اظهاراتی را مطرح کرد.
کوچکزاده ادامه داد: آقای ربیعی در این رابطه گفته است که در این دوران برخی از مسائلی که قبیح و ضدارزش بودند، آرام آرام حالت قبح و ضد ارزشی خود را از دست داد. حتی یکسری آیات و احادیث نیز داشتیم که متعلق به زمانهای گذشته تلقی شد و در این دوره جامعه شاهد ظهور پدیدهای بود که مقام معظم رهبری با تعبیری چون طبقه جدید و مرفه و ثروتهای بادآورده از آن یاد کرده است.
وی اضافه کرد: این دوره همان دورهای است که دعوتهای افراطی نظیر دعوت مردم به نمازجمعه تبدیل به مانور تجمل انجام شده است. مسوول این دوره را وزیر دیگر این کابینه یعنی آقای علوی که ایشان هم یک روحانی است جوشش چشمههای پرفیض میداند.
وی خطاب به پورمحمدی گفت: شما قائم مقام وزارت اطلاعات در این دوره بودید که باز آقای ربیعی در توصیف آن میگوید که در این دوران در مدیران باورهای جدیدی به وجود آمد. یادم است برای خرید میوه رفته بودم دیدم ساعت 10 صبح یک وزیر با لباس گرمکن و با سه اتومبیل بیتالمال و با چند محافظ و وسایل تنیس از ورزش برمیگشت.
وی خطاب مجددا به پورمحمدی گفت: شما در راستای جلوگیری از این رفتارهای نابودکننده عدالت و زمینهساز افراط چه کردید؟
وی گفت: در همین دوران است که رهبر معظم انقلاب بیاناتی را فرمودند. مقام معظم رهبری بارها از گرایش به تجمل و رفاهطلبی و اشرافیگری مسوولان فریاد زدند. برای مثال ایشان در 23 مرداد سال 70 در دیدار با مسوولان که شما هم جزو آن بودید، فرمودند که من و شما همان طلبه یا معلم پیش از انقلاب هستیم اما حالا مثل خانه اشراف خانه درست میکنید، مثل خانواده اشراف در خیابانها حرکت میکنید. مگر اشراف چگونه بودهاند؟ چون آنها ریششان را تراشیده بودند ولی ما ریش گذاشتهایم همین کافی است؟ در جامعه اسلامی ممکن است قدرت به وجود آید. این چه وضعی است که همینطور بیحساب و کتاب جلوی هر وزارتخانه و ادارهای دهها ماشین لوکس و مدل بالا به رنگهای گوناگون متعلق به مسوولان به چشم میخورد. به حد ضرورت اکتفا کنید، اندازه نگه دارید چون مردم رودربایستی ندارند.
این نماینده اصولگرای مجلس تاکید کرد: خدا با کسی رودربایستی ندارد. مگر خدا با من و شما و یا نام جمهوری اسلامی قوم و خویشی دارد. من و شما هستیم که باید معین کنیم این جمهوری اسلامی است یا نیست؟ این هم در رفتار ما مشخص میشود.
کوچکزاده خطاب به پورمحمدی گفت: شما در راستای تحقق این خواست رهبری یعنی جلوگیری از اشرافیگری مدیران که ادامه اینچنینی و افسارگسیخته آن موجب شکلگیری جریانهای افراطی و در نهایت صدمه به نظام مقدس جمهوری اسلامی میشود، چه اقدامی انجام دادید؟ آیا شما خدای ناخواسته همراه این موج اشرافیگری شدید؟ اسناد و مدارک موجود خلاف این را نشان میدهد.
وی خطاب به رییس جمهور گفت: آقای روحانی شما مکررا در اظهارات خود گفتهاید که جامعه از افراط و تفریط به تنگ آمده و خواهان اعتدال است. این حرف حقی است ولی خدا کند که از آن اراده باطلی نشود.
نماینده مردم تهران ادامه داد: با استناد به یک نظریه صحیح و علمی به وزیر پیشنهادی رییس جمهوری یعنی آقای ربیعی آن زمان که انقلابیتر بود، موضوعی را مطرح کنم. ایشان گفته که اگر در جامعه افراط مشاهده میشود، یکی از دلایل عمده و بلکه اصلیترین دلیل آن به تنگ آمدن از بیعدالتی است.
کوچکزاده خطاب به آیتالله آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه به عنوان فردی که پورمحمدی را به عنوان وزیر دادگستری به رییس جمهور معرفی کرده است، گفت: کسی که در دوران اوجگیری بیتوجهی به عدالت اجتماعی به عنوان زمینهسازی بسیاری از حرکتهای افراطی، قائم مقام وزیر اطلاعات بوده و در دوران وزارت کشور و سازمان بازرسی عملکردش حاکی از بیتوجهی به اصلیترین مقوله حفظ نظام یعنی عدالت است، نمیتواند وزیری خوب برای کابینه ضد افراط و خواهان اعتدال باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از افراطها زاییده بیعدالتی است، گفت: به این افراطها هر نامی که میخواهید بگذارید همچون جنبش اصلاحات یا سبز، فتنه، انحراف و یا حرکت افراطی در حرم امام (ره)، حرم حضرت معصومه (س) و یا امام رضا (ع). بدانید بیعدالتی به افراط میانجامد. مردم که طبق فطرتشان بیمار نیستند که حرکت افراطی کنند.
کوچکزاده مجددا خطاب به رییس جمهور گفت: آقای ربیعی آن وقتها که به خاطر آزردگی از بیعدالتی، افراطی نشده بود، گفته است بحثی به عنوان تئوری عدالت در حقوق دستمزد مطرح است که میگوید هرکسی دادهها و ستادههای خودش به یک سیستم را با دادهها و ستادههای دیگران مقایسه کند، اگر احساس عدالت نکرد یا وفاداری خود را نسبت به آن سیستم از میدهد یا در آن سیستم تخریب میکند و یا در آن سیستم منزوی میشود که تخریب در سازمان جزو افراطگری چه نامی دارد.
وی افزود: ما نامهایی چون اصلاحات، سبز، انحراف را برای افراطگری استفاده میکنیم ولی اسم افراط در دورانهای مختلف فرق میکند. البته گاهی اوقات این نامها را خود افراطیون درست میکنند. در همین رابطه آقای ربیعی میگوید، نیروها میبینند که جوانیشان را برای نظام گذاشتند، شهید دادهاند...
تعدادی از نمایندگان در واکنش به صحبتهای کوچکزاده قصد بیان تذکر را داشتند.
با وجودی که کوچکزاده به حرفهای خود ادامه میداد، ولی لاریجانی صحبتهای او را قطع کرد و گفت: آقای کوچکزاده شما قرار است راجع به وزیر دادگستری صحبت کنید.
رییس مجلس ادامه داد: آقای کوچکزاده اگر قرار بود شما راجع به کلیات دولت صحبت کنید، میتوانستید همه این حرفها را در مقام مخالفت بیان بفرمایید. ولی اکنون در مورد مخالفت وزیر دادگستری صحبت کنید ولی شما راجع به وزیر دیگری مسائلی را مطرح میکنید و از آقای ربیعی نام میبرید که این اشکال دارد.
کوچکزاده در واکنش به این صحبت لاریجانی گفت که من از یک فرد انقلابی این دولت برای بیان سخنانم شاهد آوردهام.
با وجود این تذکر رییس مجلس شورای اسلامی به کوچکزاده، این نماینده مجلس گفت که اگر قرار است من آقای پورمحمدی را نقد کنم باید از گذشتهاش حرف بزنم.
وی گفت: بیش از یک صفحه از صحبتهایم باقی نمانده است و تامل کنید و گوش دهید. وی مجددا حرفهای ربیعی را نقل قول کرد.
کوچکزاده ادامه داد: آقای ربیعی میگوید وقتی نیروها میبینند جوانیشان را برای نظام گذاشتهاند، شهید دادهاند و همه جور فداکاری کردهاند، ولی ستادههایی که از نظام گرفتهاند، با ستادههای افراد بیهویتی که هیچچیز برای نظام ندادهاند، قابل مقایسه نیست، این باعث انفعال این جوانان و یا باعث اقدام آنها در جهت تخریب سیستم میشود.
این نماینده اصولگرای مجلس خطاب به پورمحمدی گفت: در کارنامه شما در دوران وزارت کشور و یا سازمان بازرسی نشانی از مقابله با بیعدالتی به عنوان ریشه افراط و پدیدهای که آقای رییس جمهور به دنبال ریشهکنی آن است، چیزی یافت نمیشود.
وی افزود: از نظر من و به اعتقاد قلبیام بدنه آنهایی که در دوران مختلف با برگزیدن عناوین مختلف اعم از دوم خردادی، اصلاحطلب، سبز، کارگزار، فتنهگر و انحرافی دست به اعمال افراطی زدند، جزو همان برادران 98/2 درصدی ما بودند که از بیعدالتی حسب فطرتشان به تنگ آمده است.
کوچکزاده افزود: اگر میخواهید ریشه افراط کم شود، فتنه کور شود و اعتدال برقرار شود، عدالت را پیگیر شوید. این مهم با غیر باورمندان به عدالت به عنوان پیشنیاز کلیدی بقای نظام و یا افراطی که در کابینه مشاهده میشود، میسر نیست.
کوچکزاده در پایان به صحبتهای رییس جمهور در روز عید فطر و همچنین بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد.
عزیزی، موافق وزیر پیشنهادی دادگستری
عبدالرضا عزیزی در موافقت با تصدی وزارت دادگستری توسط مصطفی پورمحمدی گفت: همه پیشینه اجرایی آقای پورمحمدی را میدانند و دوستان و دشمنان نظام کارآمدی و موفقیت وی را تصدیق میکنند، سابقه وی تمام دوره حیات انقلاب را در بر میگیرد و حضور او در این سالها یک لحظه هم در صحنه اجرایی خالی نبوده است.
وی اضافه کرد: دوستان آقای پورمحمدی را معتمد نظام و دشمنان کینهاش را به دل دارند، تواناییهای ایشان بیش از حوزه مسئولیت وزارت دادگستری است، ایشان از نوادگان آیتالله حائری یزدی استاد امام (ره) و بنیانگذار حوزه علمی است و تعلق خاطرش به آرمانهای امام (ره) و رهبری نیاز به اثبات ندارد به ویژه که سالها خدمت در دفتر رهبری تولی و تبری او را به خوبی آشکار کرده است.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه میتوان پورمحمدی را معتمد نظام و شخص رهبری و حفیظ و امین انقلاب دانست یادآور شد: مسئولیتهای کلان آقای پورمحمدی ضمن احساس توانمندیهای وی بر معتمدبودنش تاکید دارد.
عزیزی ادامه داد: فعالیت توانفرضهای آقای پورمحمدی در بخش خارجی وزارت اطلاعات و سکانداری وزارت کشور او را در جایگاهی قرار داده که با اعتماد و پذیرش همراه بوده ضمن اینکه برخی از فعالیتهای وی مفتخر به تقدیر مقام معظم رهبری از ایشان شده است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص مراتب علمی وزیر پیشنهادی دادگستری نیز گفت: معمولا سوابق علمی وی زیر پوشش سابقه اجرایی مخفی مانده است، شروع به تحصیل علوم دینی در جوانی و پیگیری آن در سالهای فعالیت اجرایی، تدریس و حضور در محفل فقهی و اصولی آیت الله آقا مجتبی تهرانی از جمله مراتب علمی آقای پورمحمدی است.
وی همچنین اضافه کرد: حضور پورمحمدی در میدان مدیریت و اجرا محدود به انجام امور معمولی نبوده است و تمایل او به ساختارسازی، کارشناسمحوری و توجه به طراحی و برنامهریزی از مهمترین ویژگیهای مدیریت او است ضمن اینکه همکاران و مدیران گماشته او در وزارت اطلاعات کشور و سازمان بازرسی تایید میکنند که حضور او در بدنه اجرایی او را از واقعیات در بدنه اجتماعی غافل نکرده است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: آقای پورمحمدی به دلیل نوع مناسباتی که داشته حجم عظیمی از اطلاعات را دارد که از آنها نگهبانی کرده و اوج تحمل و پایداریاش از نظام اسلامی را نشان داده است.
وی با بیان اینکه وجود مدیران بیحاشیه و عاقل بزرگترین خواسته نظام و رهبری است، تاکید کرد: برای تصدی وزارت دادگستری که رسالتش حفظ حقوق فردی و اجتماعی و نگرانی برای اجرای عدالت است چه کسی بهتر از آقای پورمحمدی است که حاشیهسازی و غوغاسالاری را به وظایف خود ترجیح نداده است.
عزیزی مهمترین دغدغه و نگرانی مجلس را توجه به قانون توصیف کرد و گفت: برخی بی قانونیها و سرپیچیها را که مجلس در برابر آن موضع گرفت را از یاد نبردهایم. کانون فعالیتهای آقای پورمحمدی در سازمان بازرسی پاسداشت قانون و توصیه به قانونگرایی، تاکید بر شفافیت، پاسخگویی، مبارزه با فساد و نظارت دستگاهها بر خود بوده است و نمایندگان نیز از مدیران مطالبهای جز این ندارند.
این نماینده اصولگرای مجلس وزیر پیشنهادی دادگستری را مدیری پیگیر، بسترساز و ایدهآفرین توصیف و خاطرنشان کرد: اندیشیدن به کار و ناآرامی برای انجام وظیفه در مرام و منش آقای پورمحمدی او را مصداق کلام رهبری کرده است ما در وضع فعلی داخلی و خارجی کشور به مدیرانی نیاز داریم کم بیش از هر چیز به کار فکر کنند و در انجام کارشان جسارت به خرج دهند.
نماینده با بیان اینکه پورمحمدی با توجه به سابقه وزارت کشور در مسئولیت وزارت دادگستری نیز موفق خواهد بود گفت: رها کردن سازمان بازرسی با آن عظمت و پذیرش انجام وظیفه در وزارت دادگستری نشان میدهد که انگیزه او در حضور در این میدان کسب قدرت نیست.
عزیزی در پایان ابراز امیدواری کرد که نمایندگان با رای بالا به شایستگیهای مصطفی پورمحمدی اعتماد کنند و باب تازهای را در تعامل با مجلس و دولت باز کنند.
اتمام پنجمین جلسه علنی بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادیپنجمین جلسه علنی مجلس که از صبح امروز برای بررسی صلاحیت و برنامههای کابینه پیشنهادی رئیس جمهور تشکیل شده بود، دقایقی قبل با اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس برای تنفس دو ساعته به پایان رسید.
با وجود آنکه عبدالرضا عزیزی نماینده شیروان و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی دادگستری سخنرانی خود را به اتمام رساند تا بخشی از وقت خود را به حجت الاسلام ابوترابی فرد بدهد تا او هم برای دقایق کوتاهی به دفاع از برنامههای پورمحمدی بپردازد، اما رئیس مجلس ختم جلسه علنی صبح امروز را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی پس از تنفس دوئ ساعته و ساعت 14 تشکیل میشود.
جلسه نوبت عصر مجلس
جلسه علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه) پارلمان دقایقی قبل برای ادامه رسیدگی به صلاحیت و برنامههای وزرای پیشنهادی رئیسجمهور به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس آغاز شد.
ششمین جلسه علنی بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی رئیسجمهور در حالی در صحن پارلمان آغاز شدکه 196 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور داشتند و بر این اساس صندلی 93 نماینده مجلس خالی بود.
ابوترابی فرد، موافق وزیر پیشنهادی دادگستری
حجتالاسلام و المسلمین ابوترابی فرد در موافقت با وزیر پیشنهادی دادگستری گفت: یکایک همکاران به این حقیقت اذعان دارند که حجتالاسلام پورمحمدی به عنوان استاد حوزه و دانشگاه و یک مدیر کارآزموده با کولهباری از انباشتههای امنیتی و قضایی از شایستهترین افراد با شناخت نزدیک از دو حوزه مسئولیت اجرا و قضا برای وزارت دادگستری است.
وی افزود: بر اساس ماموریتهای موضوع فصل یازدهم قانون اساسی مسئولیت ایجاد، تقویت، هماهنگی و ارتباط دولت، وزارتخانهها و سایر دستگاههای اجرایی با قوه قضاییه در راستای کاهش عناوین مجرمانه و قضازدایی، ارائه خدمت به نظام دادرسی و قضایی کشور توسط دستگاههای اجرایی با هدف تضمین عدالت، گسترش نظام معاضدت و مشاورت قضایی و تبیین، تعمیق و ارتقای جایگاه و حیثیت نظام دادرسی به عهده وزیر دادگستری است.
این نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد:بر اساس اصل 137 قانون اساسی هر یک از وزیران مسئول وظایف خاص خویش در برابر رئیسجمهور و مجلس است و در اموری که به تصویب هیات وزیران میرسد مسئول اعمال دیگران است. پیام این اصل و بسیاری اصول دیگر این است که وزیر نه تنها در حوزه مسئولیت خویش بلکه در حوزه مسائل کلان کشور باید صاحبنظر باشد.
ابوترابی فرد با بیان اینکه حضور چهرههایی مثل پورمحمدی در دولت سطح تصمیمسازی را در این نهاد ارتقا میدهد، افزود: شخصیتی که بتواند در مسائل سیاسی و امنیتی با اشراف به این حوزه نظرات صحیح و روشن خود را برای ارتقا سطح تصمیم ابراز کند موجب ارتقای کارآیی دولت میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: از این منظر حضور وزرایی مثل آقایان چیتچیان، رحمانی فضلی، علوی و کسانی که علاوه بر تجارب طولانی مدیریتی، صاحبنظرند را نیز در ارتقای سطح تصمیمسازی در دولت مغتنم میدانم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ، در ادامه رای اعتماد نمایندگان را در این راستا موجب افزایش کارایی دستگاه اجرایی عنوان کرد.
وی با آرزوی توفیق برای حسن روحانی و دولت تدبیر عمومی گفت: امیدواریم در این مقطع حساس از تاریخ اسلامی شاهد عالیترین سطح تعامل و همکاری قوای سهگانه به ویژه دولت و مجلس در راستای تحقق اهداف جمهوری اسلامی و آرمانهای امام بزرگوار که در کلام، سخن و منش رهبر معظم و عالیقدر انقلاب تجلی یافته، باشیم.
بخشایش، مخالف وزیر پیشنهادی دادگستریاحمد بخشایش در مخالفت با وزیر پیشنهادی دادگستری گفت: سازمان بازرسی یا وزارت تشریفاتی دادگستری، کدام یک بهتر است؟دلیل اینکه تصمیم گرفتید از سازمان بازرسی به وزارت کشور بروید چیست توضیح دهید؟
وی افزود: ظاهرا ایشان فرد ناآرامی است. ایشان در دولت احمدینژاد در قلب این دولت یعنی وزارت کشور مسئولیت داشتند ولی از این دولت خارج شده و به سازمان بازرسی کل کشور رفتند. حالا نیز از این سازمان به دولت روحانی آمده است. آیا این وزارتخانه راحتتر از سازمان بازرسی کل کشور است؟
وی قدرت را زاینده فساد دانست و افزود: اندیشمندان برای مهار فساد قدرت را مهار میکنند. کشورها و مکاتب نیز مهار قدرت را دنبال میکنند اما عدهای هم معتقدند ثروت فسادساز است بنابراین مهار ثروت را عامل مهار فساد میدانند.
وی فلسفه وجودی سازمان بازرسی کل کشور را مهار فساد در ایران دانست و افزود: عملکرد مدیریتی این سازمان در چهارسال گذشته سوالاتی را در ذهن بنده و مردم ایجاد کرده است.
به گفته وی، معاونت اجرایی مجلس شورای اسلامی طی قراردادی به مبلغ دو میلیارد تومان با سازمان بازرسی کل کشور قراردادی را منعقد کرد که پس از دریافت 500 میلیون تومان توسط این سازمان کارها رها شد. سوال اینجاست که چرا اصلا سازمان بازرسی کل کشور که مسئول نظارت بر دستگاهها است با مجلس قرارداد بسته است مگر نباید بیطرفی خود را در مسائل کشور حفظ کند. آیا این قراردادها موجب خروج از جایگاه انصاف و عدالت سازمان بازرسی کل کشور نشده است؟
وی با استناد به اصل 160 قانون اساسی وزارت دادگستری را وزارتی تشریفاتی دانست و افزود: وظایف وزارت دادگستری در اصل 160 قانون اساسی در حد یکی دو جمله تعیین شده است. این وزارتخانه چه چیز بهتری نسبت به سازمان بازرسی کل کشور دارد که آقای پورمحمدی تصمیم گرفتند به آنجا بروند؟
وی افزود: رئیس قوه قضاییه حجتالاسلام بنایی را به عنوان رابط مالی این قوه تعیین کردند بنابراین وزیر دادگستری که در قانون این اجازه به او داده شده است که نهایتا درامور مالی قوه قضاییه نیز میتواند دخالت داشته باشد عملا با حضورحجتالاسلام بنایی مسئولیت جدیدی نخواهد داشت.
بخشایش برنامه وزیر پیشنهادی دادگستری را فاقد محتوا دانست و افزود: برنامههای آقای پورمحمدی صرفا «حرافی» است لااقل به افراد بالادستی و به سخنان بزرگان جهان نگاهی میکردید و سخنان خود را منطبق با آن مکتوب مینمودید. آدمی که میگوید استاد حوزه و دانشگاه است لااقل اسناد بالادستی را نگاهی میانداخت.
نماینده مردم اردستان با طرح ادعاهایی خاطرنشان کرد: زمان مسئولیت آقای پورمحمدی در وزارت کشور ایشان 20 میلیادر تومان از بودجه این شرکت برداشت و به شرکت تعاونی کارکنان وزارت کشور داد ولی هنوز این مبلغ به حساب وزارت کشور بازنگشته و پرونده آن تشکیل شده است که آقای پورمحمدی خودش باید جواب دهد.
وی افزود: در زمان مسئولیت پورمحمدی به معاون مالی خود دستور میدهد که 500 میلیون تومان به دفتر ایبشان پرداخت شود و معاونت مالی نیز این مبلغ را به (مسعود ن)میدهد که ایشان هم چند وقتی است مرحوم شده ولی این مبلغ بازپرداخت نشده است.
بخشایش تصریح کرد:علاوه بر این مبالغ 10میلیارد تومان هم به (کاووس س) که یک برجساز است پرداخت شده است پرونده این موضوع در دادسرای دولت نیز تشکیل و شاکی آن نیز وزارت اطلاعات است ولی قاضی این پرونده که مردی شریف است و در عین حال نماینده مجلس هم است این پرونده را به جای دیگری ارجاع داد که معلوم نیست چه شد.
وی با بیان اینکه چرا در امور قوه قضاییه نفوذ میکنید، گفت: بخشهایی از نامه رحمانی فضلی رئیس دیوان محاسبات خطاب به پورمحمدی رئیس ستاد سوخت کشور را برایتان میخوانم. در این نامه آمده است شرکت پرسان که وجود خارجی ندارد و البته ممکن است تا این لحظه تشکیل شده باشد در قراردادی مشارکت داده میشود که ارزش آن 4میلیارد دلار و یک میلیارد تومان برای انعقاد خرید 6500 دستگاه اتوبوس انجام شد. پورمحمدی 500 اتوبوس از شرکت بوتانگ چین به این شرکت واگذار میکند.
بخشایش افزود: آقای پورمحمدی چکاره بوده است که با شرکت چینی چینچن با وزارت کشور برای طراحی و ساخت هتل و تامین اتوبوس به ارزش 3.5 میلیارددلار قرارداد میبندد؛ سوالم از آقای پورمحمدی این است که مگر فقط دولتها اجازه ندارند با دولتهای خارجی آن هم از طریق شرکتهای خصوصی قرارداد ببندند، پس این اقدام شما چه ارتباطی با وزارت کشور داشت و اصلا چرا پذیرفتید که در صورت ایجاد مشکل دراین قرارداد دادگاه زوریخ سوئیس در مورد آن حکم کند.
وی در پایان گفت: با وجود آنکه ایشان ممکن است از مجلس رای اعتماد بگیرد ولی بنده با ایشان مخالفم.
رحیم زارع به عنوان موافق وزیر پیشنهادی دادگستری که وقت خود را با بهمئی نماینده رامهرمز برای دفاع تقسیم کرده بود گفت: در بخشی از صحبتهای مخالفان از مبحثی در مورد قراردادی که با مجلس به مبلغ 2 میلیارد تومان بسته شده سخن به میان آمد که لازم میدانم توضیح دهم.
وی افزود: بنده به عنوان سردادرس و در رکاب آقای پورمحمدی از هفت سالی که در سازمان بازرسی کل کشور بودند، 4سال در این سازمان مشغول بودم، مجلس مصوبهای به تصویب رساند که به دلیل نداشتن وقت از سوی نمایندگان تنقیح قوانین کشور توسط سازمان بازرسی انجام شود آن هم به این دلیل که کارشناسان این سازمان بر روی قوانین کشور مسلط بودند.
این نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد: در آن زمان دو میلیارد تومان با امضای آقای ابوترابی نیز برای تنقیح قوانین کشور به سازمان بازرسی داده شد، میتوان نتیجه گرفت که باید از ظرفیت دستگاه نظارتی که مسلط به قوانین است استفاده کنیم.
زارع خاطر نشان کرد: در مورد مبلغ 20 میلیارد و 10 میلیارد تومانی نیز که مخالف محترم مطرح کرد، موقعی که در سازمان بازرسی بودم در مورد آقای پورمحمدی تردید داشتم ولی وقتی داشتم مدیریتی روی کار میآید که به نشاط و تحقق و پیشرفت اعتقاد دارد خوشحال شدم.
وی افزود: این 20 میلیارد تومان برای زمینی است که برای کارکنان وزارت کشور و تعاونی آنها داده شده است آیا این اختلاف است؟ چرا تهمتهایی که در دادگاه اثبات نشده است را روبروی مردم ایران و پخش مستقیم تلویزیون مطرح میکنیم.
زارع افزود: در مورد مبلغ 10 میلیارد تومان نیز باید گفت که همه نمایندگان به شهرداریهای حوزههای انتخابیه خود برای ارتقای وضعیت حمل و نقل عمومی مراجعه میکنیم، حال آقای پورمحمدی از بودجه ده میلیارد تومان را برای خرید اتوبوس داده است این پول که در جیب خودشان نرفته است.
این نماینده اصولگرای مجلس در واکنش به بخش دیگری از صحبتهای یکی ازمخالفین مبنی بر این که افراطیگری در دوران مسوولیت آقای پورمحمدی رخ داده است گفت: افرادی که این موارد را مطرح میکنند، خودشان بحث افراطیگری را در سالهای 76 و 84 با یکدیگر مقایسه کنند.
وی افزود: در سالهای اخیر معاون وزیری که منزلش در یاغچیآباد بود در دولت گذشته و یک شبه ویلای چند هزار متری در نیاوران خرید، آیا اینها اختلاس نیست؟
وی افزود: از نمایندگان درخواست دارم که کارهای انجام شده در دوران وزارت اطلاعات پورمحمدی را با بعد از آن مقایسه کنند، ماشینهایی که با ارز مرجع وارد شدند به چه معناست؟ آیا شما تاریخ به وجود آمدن ابرثروتمندها را مطالعه کردهاید؟
وی گفت: پورمحمدی فردی است که در هرجا و هرکجایی که بوده دایرةالمعارف مبارزه با فساد بوده به طوریکه بعد از انکه آقای پورمحمدی برای وزارت دادگستری معرفی شد همه رسانههای بیگانه مخالفت کردند که این نشان میدهد ایشان دوست نظام و سرباز ولایت است که اکنون هزینه فساد را میدهد.
این نماینده اصولگرای مجلس خاطر نشان کرد: اولین کسی که چند ماه قبل از برملا شدن پرونده سه هزار میلیارد تومانی این اختلاس را هشدار داد آقای پورمحمدی بود ایشان در اسفندماه 89 جلوی پذیرهنویسی بانک آریا را گرفت الان آن سه هزار میلیارد تومان به اعتباری بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان تبدیل شده است برای مقایسه ما در سه دوازدهم بودجه امسال 6 هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی اختصاص دادیم که حتی یک ریال آن نیز محقق نشد.
زارع ادامه داد: با این وجود اکنون دولتمردی که در پرونده بیمه ایران اختلاس کرده است مصاحبه میکند و به روزنامهها خوراک میدهد آن هم علیه این شخصیتی که همه انگلیسیها و صهیونیستها مخالف حضور او در کابینه هستند. آن آقا خودش بگوید که پول بیمه بین چه کسانی تقسیم شد.
وی با بیان اینکه پورمحمدی اقدامات بزرگی برای مبارزه با فساد انجام داده است یکی از این نمونهها را موضوع پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
زارع افزود: مدیری بود که در مناطق ازاد 100 میلیون تومان به هیات مدیره پاداش داد که در مقابل اقدام دستگاه نظارتی برای مقابله با این اقدام گفت که پدرم پول دارد و چک میدهد، باید بدانید که این اقدامات در کدام دولت شده است که ما حالا سنگ آن دولت را به سینه میزنیم.
وی با تاکید براینکه شمشیر عدالت زهرآگین و مبارزه با فساد پرهزینه است گفت: آقای پورمحمدی تاوان مبارزه با فساد را الان میدهد مطمئنا رانتخواران و مفسدان داخلی نیزاز پورمحمدی دلچرکین هستند و از نام او هراسانند چون دستان آنها از بیتالمال کوتاه شده و امروز برای انتقامجویی همدست بیگانگان هستند.
این نماینده اصولگرای گفت: در این بین برخی با دروغ، تزویر و نفاق برای دیگران آتش تهیه میکنند، آنها برای تطهیر خود ر اهی جز زیر سوال بردن عملکرد پورمحمدی را ندارند، آنها به زیرکی دریافتند که برای گریز از چنگال عدالت باید عدالت قاضی را زیر سوال ببرند و راه دیگری ندارند.
نماینده آباده اضافه کرد: آنها میدانند که حضور پورمحمدی در کابینه آقای روحانی امید موفقیت را در دولت تدبیر و امید بیشتر خواهد کرد و حضور او باعث میشود که راه و دراز دستیهایشان در بیتالمال بسته شود.
وی گفت: پروندهسازان حرفهای بدانند که پروند هسازیهایشان راه به جایی نمیبرد، چون موجی که به کمک آنها در رسانههای بیگانه برعلیه این سرباز فداکار انقلاب راهافتاده است راه به جایی نخواهد برد.
بهمئی، موافق وزیر پیشنهادی دادگستریشمسالله بهمئی به عنوان موافق وزیر پیشنهاد دادگستری که وقت خود را با زارع دیگر موافق وزیر پیشنهادی تقسیم کرده بود گفت: اجرای عدالت زیباترین رویای ملتها در شریفترین آرمانها برای همه است که ریشه در فطرت آدمی دارد.
وی افزود: براساس قانون مردم از قوم و قبیله ای حقوق مساوی دارند، لذا دولتمردان باید بستر مناسبی برای اجرای عدالت برای تمامی آحاد مردم فراهم کنند که از این بابت دادگستری از جایگاه با اهمیتی برخوردار است.
وی در ادامه با اشاره به خلق حماسه سیاسی مردم در 24 خرداد گفت: مردم با انتخاب آقای روحانی به مسوولان به خصوص مجلس این پیام را دادند که از رییس جمهور و کابینه حمایت شود به همین دلیل امروز روز مهم و حساسی برای کشور است.
این نماینده مجلس نهم تاکید کرد: تاکنون ملت ایران ریشه بسیاری از مشکلات را در عدم تعامل مجلس و دولت میدانستند به همین دلیل با عوض شدن دولت آنها امروز منتظر تعامل دو قوه هستند.
نماینده مردم رامهرمز با بیان اینکه وزارت دادگستری به عنوان رابط روابط سه قوه مقننه،قضایی و مجریه به شمار میآید افزود: حاکمیت عدالت به عنوان یکی از وظایف وزارت دادگستری است پس باید در راس آن کسی باشد که از کارآمدی ، تعهد و تخصص برخوردار باشد.
بهمئی با بیان اینکه یکی از بهترین انتخابهای کابینه یازدهم پورمحمدی است گفت: آقای پورمحمدی را همه با سابقه درخشان در کشور می شناسند که کارنامهای به کارنامه موفق در تمام دوران خدمت خود در سازمان بازرسی و وزارت کشور داشته است.
به گفته وی، پورمحمدی از لحاظ عملکرد فردی کارآمد، موفق و شایسته است که میتواند در راستای مبارزه با فساد و بازگشت سرمایههای از دست رفته به بیتالمال عملکرد بسیار خوبی میتواند داشته باشد.
وی عنایت و توجه خاص به حقوق شهروندی اهتمام برای هماهنگی بیشتر دولت و مجلس و قوه قضاییه و پاسخگویی به مجلس به عنوان برنامههای پورمحمدی برشمرد و از نمایندگان خواست که به پورمحمدی رای دهند چون او میتواند گامی در جهت تقویت دولت تدبیر و امید بردارد.
نماینده رامهرمز همیچنین دربخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه لرتبار است گفت: افتخار ما این است که مسلمان،شیعه و ولایتمدار هستیم و همانند سایر اقوام در راه انقلاب شهید و جانباز، آزاده و رزمنده دادهایم ما همه اقوام ایرانی بایکدیگر برادر و برابریم دینمان اسلام و رهبرمان سیدعلی خامنهای است.
دفاعیات پور محمدی از برنامه ها و عملکرد خودمصطفی پورمحمدی، وزیر پیشنهادی دادگستری با بیان اینکه مسئولیتهای سختی که متوجه اوست به نوعی لطف است، گفت: من از دوستانی که معتقدند وزارت دادگستری هیچ جایگاه و فایدهای ندارد، میپرسم پس این همه درگیری برای چیست؟
پورمحمدی با اشاره به جلسه رای اعتماد برای وزارت کشور در دولت احمدینژاد،
اظهار کرد: جلسه رای اعتماد برای وزارت کشور در آن دولت با سر و صدای
زیادی همراه بود. همچنین برای توضیح در مورد پرونده سه هزار میلیارد تومانی
هم درگیریها در مجلس بسیار شدید بود. کار به جایی رسید که من 72 دقیقه
همراه با سکوت نمایندگان صحبت کردم و باز هم دوستان خواهان ادامه صحبت
بودند. تصورم این بود که امروز فضای آرامتری خواهیم داشت اما چنین نشد.
گزینه پیشنهادی وزارت دادگستری در ادامه خطاب به یکی از مخالفانش پرسید آیا ما مظهر اشرافیت بودهایم؟ باید چه چیزی در پاسخ بگویم. همین برخورد را قبلا با بزرگان دیگری هم داشتهاند و امروز خوراک برای آن طرف آب فراهم میکنند. آن کسی که امروز برای آن طرف آب مطلب فراهم میکند هم قبلا شعارهای سوپرحزباللهی میداد. من برای خودم و این منتقدم دعا کردهام که عاقبت به خیر شویم و اگر آن مطلب مطرح نمیشد همین چند کلمه را هم نمیگفتم.
وی با اشاره به بخش دیگری از اظهارات مخالفش در مورد سابقه او در وزارت کشور، گفت: میگویند که در وزارت کشور چه کردهام؟ هیچ پرونده مبارزه با فسادی نبوده است، همینطور در سازمان بازرسی کل کشور؛ این بیعدالتی کجا بود؟ شما مگر دوست دولت گذشته نبودید، آیا شما معتقدید که در دولت گذشته فساد وجود داشته است؟ اگر شما میگویید که دولت گذشته فاسد بوده من تمام این اتهامها را میپذیرم. اگر سکوت کردهام تاوان آن همین است. عدالت تاوان دارد، عدالت و اصرار بر حق تاوان دارد.
اگر شما میگویید که دولت گذشته فاسد بوده من تمام این اتهامها را میپذیرم
پورمحمدی با اشاره به اظهارات منتقد دومش که در جلسه عصر صحن علنی مجلس سخن گفته بود، گفت: از من میپرسند که چرا وزارت کشور را رها کردهام و بعد خودشان میگویند که بنده از وزارت کشور اخراج شدهام. حالا میگویند وزارت دادگستری که چیزی نیست، چرا سازمان بازرسی را رها میکنم؟ من در این مورد توضیحی نمیدهم. آقای دکتر لاریجانی میدانند که در این خصوص چه چیز گذشته است و میتوانند در این مورد توضیح دهند. من وارد نمیشوم اما عدالت تاوان دارد، 10 روز است که من به عنوان نامزد وزارت دادگستری معرفی شدهام و پنجاه شبکه ماهوارهای، سایت، روزنامه و مجله علیه من مطلب مینویسند، به همین دلیل از رییسجمهور خواستهام که معرفی مرا پس بگیرد و از شما میخواهم که به من رای ندهید. البته من نمیخواهم منتقدانم در اینجا را به آن لیست اضافه کنم. 10 روز دیگر برای رسانههای آن طرف خوراک فراهم کردهایم.
گزینه پیشنهادی وزارت دادگستری با نام بردن از برخی رسانههایی که به ادعای او طی روزهای گذشته علیه وی کار کردهاند، گفت: من افتخار میکنم که بر مواضع، آرمانها و اصول انقلاب ایستاده و مورد غضب و خشم دشمنان هستم و خوشحالم که دولت یازدهم در این فضای بحث و این جریان سالم انقلابی حضور دارد و بر مواضع خود پای میفشارد. اگر میگفتند برای چه آمدی و چه میخواهی بکنی مساله تفاوت میکرد.
وی با اشاره به برخی مواردی که منتقدانش علیه او مطرح کردهاند، گفت: به داستان 500 میلیون تومان اشاره کردند. تنقیح قوانین 40 سال است که روی زمین مانده است. حالا در طول فعالیتم در سازمان بازرسی یازده یا دوازده برنامه از پنجاه برنامه این موضوع را حاضر کردهایم و امیدواریم دوستان بعدی هم به سرعت این روند را ادامه دهند.
پورمحمدی با اشاره به مقاومت چند سالهاش در سازمان بازرسی، گفت: بسیاری به من گفتند که در مورد مسائلی کوتاه بیایم وگرنه چنین برخوردهایی با من صورت خواهد گرفت اما من بر مواضع حق و عدل ایستادهام. وقتی این شاهدها مطرح شد به رییس قوه عرض کردم دولتیها از من شکایت دارند، گفتند شکایت نیست اما من گفتم همان که هست را به شعبه ارجاع بدهید. وقتی به شعبه ارجاع شد از شعبه خواستم که در مورد موضوع تحقیق کند اما شعبه گفت که چون من قاضی هستم نمیتواند حکم تحقیق بدهد مگر اینکه من کتبا این موضوع را بنویسم.
کتبا نوشتم که از من تحقیق بشود و رفتم در آن مورد بازجویی پس دادم
گزینه پیشنهادی وزارت دادگستری ادامه داد: من کتبا نوشتم که از من تحقیق بشود و رفتم در آن مورد بازجویی پس دادم. من مثل آنها که خط قرمز گذاشتند و اجازه بازجویی ندادند و باعث شدند بسیاری از پروندهها هنوز معلق باشد رفتار نکردم، همان شعبه به مساله رسیدگی کرد و نظر قاضی و دادستان این بود که اقدامات منطبق با قانون در حوزه اختیارات و در زمان وزارت بوده و اصلا جرمی واقع نشده و الا آخر که من نمیخواهم وقت شما را با این مساله پر کنم.
پورمحمدی خطاب به نمایندگان، اظهار کرد: بیاییم برای عدالت بیشتر وقت بگذاریم. به خاطر مسائل سیاسی، عدالت و منافع کشور در حاشیه قرار گرفته است. مشکلات برطرف نشده و این اتفاقات به خاطر غلبه مسائل سیاسی بوده است. بیایید این فضا را تغییر دهیم. عدالت را واقعی و جدی بگیریم.
وی با اشاره به این مساله که اختیارات وزارت دادگستری و وزیر دادگستری مشخص نشده است، گفت: از کارهایی که باید انجام شود تبیین اختیارات وزارت دادگستری است. همچنین باید مشخص شود که چه کسانی باید به مجلس پاسخگو باشند. ما حق سوال را برای مجلس محترم میدانیم و معتقدیم به علت اینکه مجلس در راس امور است باید به آن پاسخگو باشیم و این را وظیفه خود میدانیم. در وزارت کشور هم نشان دادهام که این روحیه را داشتهام، بیایید فضا را هموار کنیم.
گزینه پیشنهادی وزارت دادگستری ادامه داد: من به عنوان وزیر دادگستری که اگر مورد عنایت شما باشد برای آن انتخاب خواهم شد، برای خودم یک رسالت بزرگتر قائل هستم و آن این است که وزیر عدالت، خادم عدالت و مبلغ عدالت باشم تا بتوانیم مصوبات عادلانه داشته باشیم و جلوی رانتخواری و بروز فساد در دولت را بگیریم و از دولت، مبارزه با فساد را شروع کنیم. فضای مبارزه با فساد را به درون دولت ببریم. حالا که به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت دادگستری معرفی شدهام امیدوارم بتوانیم خودمان عامل مبارزه با فساد باشیم.
پورمحمدی با اشاره به وضعیت قوه قضاییه و قضات، ادامه داد: دغدغههای زیادی در مورد عدالت وجود دارد و تلاشهای بسیاری هم انجام شده اما خروجی آنچه که میخواهیم نیست. انتظار این است که تلاش کنیم در خدمت همکاران قضا باشیم و فضایی عادلانه بسازیم و با کمک شما قوانین عادلانه تصویب کنیم، با عدالت قضایی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی فضای عدالت بسازیم، جامعه عادل به وجود بیاوریم که این خواست بزرگ و آرمانی با همت و پشتیبانی شما و تلاش ما قابل دسترسی است.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که 145 نفر از نمایندگان برای دفاع از وی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت دادگستری نامنویسی کردهاند، از موافقان و مخالفان خودش تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که بحثها در این زمینه به اقناع بیشتری بینجامد.
پورمحمدی همچنین به درخواست لاریجانی برای پاسخگویی به دو یادداشتی که در طول اظهاراتش به دست او رسیده بود، توضیح داد: در مورد قراردادی که منتقدان به آن اشاره کردهاند باید بگویم متهمی با وزارت کشور قرارداد داشته و برای این کار پول گرفته اما وارد ماجراجوییهای سیاسی شدند و کار را هم انجام ندادند، تحقیقات در این زمینه در جریان است حالا به ما گفتند که مجلس هم میخواهد در این زمینه تحقیق کند که ما هم اعلام کردیم که استقبال میکنیم.
** بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی دفاع**
سخنان وزیر پیشنهادی بدون مخالفحسین دهقان که هیچ نمایندهای برای ابراز مخالفت با او ثبتنام نکرده بود، در ابتدای سخنانش شهادت چهار نفر از مردم استان کردستان را تسلیت گفت که در پایان سخنانش لاریجانی توضیح داد: این چهار نفر به دلیل انفجار مینهایی که از گذشته باقیمانده بود، به شهادت رسیدند.
وزیر پیشنهادی دفاع از نمایندگان مجلس، رییسجمهور و رهبری تشکر کرد و یاد و خاطر شهدای همرزمش را گرامی داشت و خطاب به نمایندگان گفت: رای اعتماد شما مسوولیتم را در قبال مجلس و نیروهای مسلح سنگینتر میکند؛ امیدوارم اگر رای اعتماد آوردم عملکردم در دوران تصدی پاسخی درخور و شایسته به رهبری، رییس جمهور، رای شما و انتظارات همرزم شهید و بزرگوارم شهید صیاد، بابایی، کشوری،شیرودی، فلاحی، دوران، اردستانی و سرداران شهید پورشریفی، حجتی، رضوی، آوینی، کلاهدوز،جهانآرا، بروجردی، کاظمی، همت، خرازی، باکریها و هزاران شهید دیگر از ارتش، سپاه، بسیج، عشایر، اقلیتهای دینی، اقوام و در یک کلام ملت بزرگ ایران باشد.
دهقان ادامه داد: تمام توانم را برای اقتدار نیروهای مسلح و حمایت از آنها به کار میگیرم افتخار من سربازی ولایت امر و همرزمی با رادمردان شهید و رزمندگان دفاع مقدس و همکاری با فرماندهان این دوران پس از پایان جنگ است. بنابراین آشنایی کاملی با ماموریت و الزامات نیروهای مسلح دارم. من در سطوح مختلف سپاه تجربه دارم، هشت سال کار در وزارت دفاع، شش سال کار در دولت به عنوان معاون رییس جمهور و فعالیت در مراکز عالی و پژوهشی از دیگر سوابق من است.
این وزیر پیشنهادی اضافه کرد: سوابق تحصیلی مرتبط من این امکان را فراهم میکند که بتوانم حمایت شما نمایندگان و دولت را داشته باشم. مسوولیت خطیر پشتیبانی نیروهای مسلح جز در سایه حمایت شما و دولت میسر نخواهد بود.
وی اشارهای نیز به بخشی از برنامههای پیشنهادی خود داشت و گفت: موقعیت راهبردی جمهوری اسلامی ایران آن است که مجموعهای از تهدیدات فراروی امنیت ملی قرار گرفته که بازدارندگی موثر از طریق مجموعهای از امکانات سختافزاری و نرمافزاری محقق میشود تا دشمن متقاعد شود هرگونه اقدام خصمانه علیه ما امنیت ملی خودش را نیز به خطر میاندازد. در حوزه تولید قدرت سرد اساس برنامه ما این مساله خواهد بود.
دهقان تاکید کرد: البته ملت ایران هیچگاه در طول تاریخ متجاوز نبوده لکن همواره در مقابل تهاجم بیگانه ایستادهایم و دشمن را از کرده خود پشیمان کردهایم.
وزیر پیشنهادی دفاع گفت: مبانی برنامههای اینجانب بر تدابیر رهبری، چشمانداز 20 ساله، سیاستهای کلی نظام، قانون وزارت دفاع، قانون برنامه پنج ساله، اسناد دولت، اسناد نیروهای مسلح و نقشه جامع علمی کشور استوار است.
وی رئوس برنامههای خود را نیز برشمرد و توضیح داد: تولید و تامین هدفمند تجهیزات و خدمات برای نیروهای مسلح، تولید علم برای مقابله، توانمندسازی وزارت دفاع جهت ایجاد نقش، تامین متقابل نیازهای قوای سهگانه، ارتقای وضعیت معیشتی و اجتماعی نیروهای مسلح اعم از شاغلین و سربازان وظیفه و ارتقای ظرفیت تولید قدرت از جمله رئوس برنامههای پیشنهادی هستند.
دهقان با بیان اینکه نیروهای مسلح مقتدر تضمینکننده امنیت و بسترسازان
پیشرفت و تعالی کشورند، گفت: پیشگیری از تهدیدها و افزایش قدرت بازدارندگی و
توانایی دفاع همهجانبه مستلزم مشارکت همهقوا، سازمانها و آحاد مردم در
تولید قدرت ملی است.
** بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی**
نوباوه، مخالف وزیر پیشنهادی راه و شهرسازیبیژن نوباوه نماینده مردم تهران در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: آقای روحانی درباره استفاده از وزرای کاردان مسائل خوبی را مطرح کردند، البته ما هم خرسندیم که کابینهای کاردان اتخاذ میشود.
وی اضافه کرد: در مورد وضعیت آقای آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با نگاه استدلالی به سخنان رئیس جمهور به این ادله برخوردم که آیا بکارگیری افراد با تجربه با توجه به سوابق آنها صورت گرفته است؟
این نماینده مجلس در همین زمینه افزود: آیا سوابق و عملکرد افراد آنالیز شده است؟ البته ما در کشور مؤسسات اینچنینی که توانایی آنالیز عملکرد افراد در پستهای مختلف را داشته باشند، نداریم.
نوباوه با اشاره به اقداماتی در زمینه بررسی سوابق عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی اظهار داشت: آقای آخوندی در دوره دوم ریاست جمهوری آقای هاشمی مسئولیت وزارت مسکن را بر عهده داشتهاند اما در آن دوران نه تنها موفقیتی کسب نکردند بلکه شاهد رخ دادن مشکلاتی بودیم.
وی با بیان اینکه توسعه مسکن و توجه به این مسئله به عنوان یک اصل مهم در قانون اساسی محسوب میشود تصریح کرد: یکی از مهمترین معضلات امروز جامعه ما مسکن است، توسعه و تولید مسکن در واقع بسیاری از مشاغل را برای کشور ایجاد میکند و از این رو اهمیت این موضوع بیشتر میشود.
این نماینده مردم در مجلس با اشاره مجدد به دوران مدیریتی عباس آخوندی در وزارت مسکن گفت: آمارها نشان میدهد عملکرد آقای آخوندی که از برادران خوب، متدین و انقلابی است در آن دوران بسیار ضعیف بوده است.
وی اضافه کرد: آمارها نشان میدهد در زمان سپردن سکان وزارت مسکن در دوره هاشمی به آقای آخوندی مسائل مربوط به حوزه مسکن مانند عرضه زمین شهری با مشکلاتی جدی مواجه میشود.
نوباوه در ادامه سخنان خود برخی از مشکلات موجود در مدیریت وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در زمان مدیریتش بر وزارت مسکن را بر شمرد و این عوامل را دلیلی برای ضعیف بودن مدیریت آخوندی در آن دوران عنوان کرد.
وی با اشاره به برنامههای وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی تأکید کرد که برنامهها عملیاتی نیست.
وی به برنامههای عباس آخوندی در زمان مدیریت قبلی خود در وزارت مسکن اشاره کرد و افزود: برنامههای سال 72 آقای آخوندی را اگر ملاحظه کنیم در خواهیم یافت که در همان بند اول مغایرتی بین برنامهها و عملکرد وجود دارد.
این نماینده مردم در مجلس، تأمین مسکن برای اقشار کم درآمد، ایجاد فرصت پسانداز برای آنها، برقراری ارتباط بین تأمین مسکن و اشتغال مفید و فراهم سازی امکان توسعه مسکن انبوه را از جمله شعارهای سال 72 آخوندی برشمرد.
وی افزود: شما از یکی از نمایندگان آن دوران بپرسید که کدامیک از برنامههای سالها پیش این وزیر پیشنهادی در حوزه مسکن اجرایی شده است.
نوباوه در ادامه بیان انتقادات خود از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی تصریح کرد: در برنامههای آقای آخوندی به ادامه طرح مسکن مهر اشارهای نشده در حالیکه طرح مسکن مهر گام مثبتی از سوی دولت بود.
وی در پایان سخنان خود از وزیر پیشنهادی خواست که در صورت کسب رای اعتماد از وکلای ملت برنامه عملیاتی خود را ارائه کند.
هاشمی، موافق وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی
عبدالکریم هاشمی نماینده میناب به عنوان موافق وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بعداز ظهر امروز در صحن علنی مجلس اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع و شرایط حساس کشور همه ما در پیشگاه خداوند آرمان امام راحل و خون شهدا مسئولیم.
وی افزود: مسئولیم که دقیق بررسی و درست عمل کنیم و دقیق و منصفانه قضاوت کنیم؛ اهمیت، جایگاه و منزلت مجلس به عنوان قوه مقننه ناظر بر همه امور اجرایی کشور حکم میکند که از حق و حقوق ملت به نحو شایستهای دفاع کنیم که یکی از مصادیق بارز این امر انتخاب وزرای شایسته، متعهد، متخصص و باتجربه برای تصدی امور اجرایی کشور است.
این نماینده مجلس ادامه داد: برای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری و ایجاد حماسه سیاسی و اقتصادی در سال 92 که حماسه سیاسی آن اتفاق افتاد نیاز به همراهی و همدلی دولت و مجلس است؛ به همین دلیل بر خود واجب دانستم با توجه به سوابق و برنامههای پیشنهادی آقای آخوندی موارد را مطالعه، بررسی و مورد تحقیق قرار دهم.
وی افزود: طی 3 جلسه که با آقای آخوندی داشتم در خصوص ابهامات سیاسی سوابق کاری مطرح شده در مورد وی کنکاش کردم و بعد از متقاعد شدن در همه این زمینهها و برطرف شدن ابهامات برای دفاع از او و برنامه کاری پیشنهادیش مصمم شدم.
هاشمی تصریح کرد: همه ما برای حمایت و پشتیبانی از دولت یازدهم آمادهایم، چه دوستانی که موافق صحبت کردند و چه دوستانی که مخالف بودند.
وی گفت: وزارت راه و شهرسازی یکی از بزرگترین وزارتخانههای عمرانی و اقتصادی کشور است؛ این وزارتخانه از الحاق دو وزارتخانه مسکن و شهرسازی و راه وترابری به وجود آمده است؛ برای این وزارتخانه بیش از 86 تکلیف در قانون برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده است.
هاشمی افزود: دو فصل مهم حمل و نقل و راه و ترابری و زمین و مسکن و شهرسازی در این وزارتخانه مهم وجود دارد که مشتمل بر بیش از 20 سازمان و شرکت تخصصی زیرمجموعه این وزارتخانه است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در بخش حمل و نقل 4 بخش وجود دارد که عبارتند از حمل و نقل جادهای، ریلی، هوایی و دریایی که این 4 بخش قسمت مهم فعالیتهای اقتصادی کشور را تشکیل میدهند.
وی افزود: هر کدام از اینها زیرمجموعه و بخشهای مختلف و فراوانی دارد؛ بخش مسکن و تهیه مسکن مهر، مسکن اجتماعی و روستایی، عمران و نوسازی شهرها و روستاها، طرحهای توسعه روستایی و جامع هر کدام دارای شرایط و مشکلات خاص خود است.
هاشمی گفت: تعداد زیاد نیروی انسانی شاغل در این وزارتخانه و عدم اصلاح ساختار تشکیلاتی و سازمانی نیز از دیگر چالشها و مشکلات این بخش است؛ در حال حاضر در بخش عمرانی کشور بیش از 9 هزار طرح نیمه تمام در سطوح ملی وجود دارد و بیش از 20 هزار طرح استانی نیمه تمام وجود دارد.
این نماینده مجلس گفت: برای تکمیل پروژههای عمرانی به بیش از 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. سهم راه 120 میلیارد تومان است و برای تکمیل این پروژهها با اعتباراتی که در سال 92 و 91 میتوانیم پیشبینی کنیم بیش از 10 سال طول اجرای پروژههای ما خواهد بود که این خسارت زیادی برای کشور خواهد داشت.
وی افزود: برای اداره چنین مجموعه وسیعی نیاز به مدیری توانمند، شجاع، متخصص و دارای تجربه زیاد در حوزههای عمرانی، اجرایی، مدیریتی وحوزه بازار سرمایه، سهام و مسلط به بخش خصوصی و مدیریت فنی داریم و آقای آخوندی دارای این ویژگیهاست.
هاشمی تاکید کرد: آخوندی دارای مدرک فوق لیسانس راه و ساختمان، دکتری اقتصاد سیاسی است و دارای سوابق اجرایی همچون عضویت در شورای مرکزی جهاد سازندگی، معاون سیاسی وزارت کشور، رئیس بنیاد مسکن کشور، مسئول بازسازی مناطق زلزلهزده رودبار و منجیل، وزیر مسکن و شهرسازی، تجربه اجرای بیش از 100 بیمارستان در کشور، تجربه احداث در کمتر از 6 ماه است.
وی ادامه داد: اساس دفاعیه اینجانب از آقای آخوندی این موضوع است که برای حوزهای که این همه گسترده بوده و دارای مشکلات مالی فراوان است، نیاز به مدیری داریم که دارای توانمندیهای اقتصادی و اشراف به مسائل اقتصادی، فنی و مدیریتی بالا داشته باشد و کسی نباشد که صرفا به حوزه مالی و اعتباری دولت وابسته باشد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: سال گذشته 35 درصد تخصیص در حوزه عمرانی داشتیم و امسال هم به نظر نمیرسد بیشتر از این باشد به همین دلیل ما نیاز به نیرویی داریم که بتواند از حوزه سرمایهگذاری بخش خصوصی، بنگاههای اقتصادی، نظام فنی مهندسی کشور، بازار سهام و سرمایه به درستی استفاده کند و بتواند این بخش را از شرایطی که وجود دارد نجات دهد.
هاشمی درباره مسائل سیاسی در رابطه با آخوندی یادآور شد: این قسمت را آقای آخوندی خود پاسخ میدهد و وی به درستی گفت در بحث فتنه بعد از 30 تیر در جلسهای که با حضور مقام معظم رهبری برگزار شد بحث تقلب را رد کرد با توجه به تجربیاتی که داشت انشاءالله ما بتوانیم از ظرفیت مدیرانی مثل آقای آخوندی استفاده کنیم.
زارعی، مخالف وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی
علی اصغرزارعی در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: علت مخالفت من با آقای آخوندی برای تصدی وزارت راه و شهرسازی قسمتی مربوط به برنامه و عملکرد ایشان و بخشی نیز مربوط به عملکرد و مواضع سیاسی ایشان استک
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی از نقد عملکرد آخوندی افزود: از سال 61 تا 71 سیاست عرضه زمین بود و زمین شهری زمین میداد تا مدام خود در تولید مسکن مشارکت کنند.
زارعی تصریح کرد: از سال 79 که آقای آخوندی مسئولیت وزارت مسکن را عهدهدار شدند تولید و عرضه مسکن کاهش یافت و قیمت زمین و مسکن سه برابر شد.
وی ادامه داد: از سال 75 به بعد مسکن قسمتی اعظم سبد خانوار شد و از یک سد جمعیت افزایش مییافت و خانوارها بیشتر میشدند و از طرف دیگر از مشارکت مردم در تولید مسکن نیز جلوگیری شد.
زارعی این وضعیت را بحران مسکن خواند و گفت: اجارهنشینها، قیمت اجاره مسکن افزایش یافت، این را به تراکمفروشهایی که در شهرداریها صورت میگرفت بالاخص شهرداری وقت تهران باید اضافه کرد.
وی افزود: البته پیگیریهایی نشان میدهد که آقای آخوندی مخالف این بلندمرتبهسازیها بودند اما موثر واقع نشد و امروز ما عوارض این نوع ساختوساز را دامنگیر مردم میبینیم که باعث افزایش سرعتها مهاجرتی به تهران و شهرهای بزرگ شد.
زارعی درباره مواضع سیاسی آخوندی نیز گفت: بعد از وزارت آقای آخوندی برای دوره اقتصاد سیاسی به خارج رفتند و این دوره را با بورس وزارت نفت طی کرده و هزینه این بورس از محل منابع در اختیار وزیر نفت بدون اینکه ایشان عضویتی داشته باشند، تامین شده است.
وی افزود: آقای آخونی پیش از اینکه مهندس راه و شهرسازی باشند، شخصیت سیاسی هستند و اگر در اینترنت نیز جستوجو کنیم، اکثریت مقالات ایشان حول و حوش مسائل شهروند فعال، حقوق مدنی و اکثر اظهارنظرهای ایشان پیرامون مسائل سیاسی و اقتصاد سیاسی است.
زارعی بارزترین بحث عملکرد و مواضع سیاسی، آخوندی را مربوط به سال 88 توصیف و تصریح کرد: آقای آخوندی در سال 88 نماینده میرحسین موسوی در هیات نظارت شورای نگهبان بودند و البته این مساله هیچ اشکالی ندارد و بر حسب سلیقه هرکس میتواند کاندیدای را برای خود انتخاب و برای وی فعالیت کند.
وی ادامه داد: اما آنچه مشاهده کردم این بود که از ابتدای روز جمعه که پیامکها قطع شد، آقای آخوندی به قطع پیامک اعتراض شدید کرده و اصرار میکردند با دفتر رهبری تماس و فشار بیاورید ارسال پیامک باز شود.
زارعی تاکید کرد: البته اعتراض ما در همان زمان این بود که چرا اعتراض میکنید و فضا را خراب میکنید چراکه پیامک یک ابزار تبلیغی است.
وی افزود: از بعد از ظهر رایگیری ساعت 2 بعد از ظهر به بعد، آقای آخوندی تماس میگرفتند و اظهار میکردند که اعلام کنید میرحسین موسوی با 60 درصد آراء جلوتر از بقیه است.
زارعی در این خصوص گفت: بنده اعتراض کردم که چرا جامعه را ملتهب میکنید! هنوز مردم پای صندوق هستند و رای میدهند و چرا اجازه نمیدهید نتیجه از صندوق استخراج شود که البته آقای آخوندی اعتراضی به ما داشتند و گفتند به شما مربوط نیست.
وی ادامه داد: ساعت حدود 10 شب دکتر کدخدایی از شورای نگهبان آمدند و از آقای آخوندی سوال کردند که آقای موسوی با خبرنگاران خارجی مصاحبه و اعلام پیروزی کردهاند و ایشان با علامت سر تاکید کردند که در این هنگام آقای کدخدایی گفتند کار اشتباهی کردند.
این نماینده مردم در مجلس نهم تاکید کرد: البته بعد از آن با توجه به اخباری که از روستاها میآمد میزان رای آقای موسوی را کم نشان میداد، آقای آخوندی در شورای نگهبان نماندند و ساعت 12 شب شورا را ترک کردند.
زارعی در مقایسه حضور آخوندی و صادق در شورای نگهبان گفت: جناب آقای صادق با طمانینه فضای هیجانی بعد از انتخاب را مدیریت کردند و عکس این کار را آقای آخوندی در سال 88 انجام دادند.
وی ادامه داد: هنوز مردم پای صندوق بودند که آقای آخوندی و امثال ایشان تصویری برای آقای موسوی ایجاد کردند که کار تمام شده است و ایشان ساعت 10 شب که مردم در تهران و کلانشهرها پای صندوق بودند اعلام پیروزی کرده و مشکل از همانجا آغاز شد.
زارعی همچنین تصریح کرد: البته آقای آخوندی در جمع دوستان نمایندگان تهران بعد از بیان این مطالب اعلام کردند که به قرآن قسم میخورم که این حرفها درست نیست و البته من شواهدی از دوستان شورای نگهبان دارم و برخی از این مطالب در 4 سال گذشته نیز مطرح شده است.
وی ادامه داد: من اعلام کردم که اشکالی ندارد شما قسم بخورید و مواضع فعلی را بیان کنید تا برای ما قابل قبول باشد.
زارعی تاکید کرد: ایشان گفتند که من بعد از خطبه مقام معظم رهبری هیچ موضعگیری نداشتهام و قسم میخورم که این حرفها درست نیست اما هم خود من شاهد این اظهارات بودم هم دوستانی از شورای نگهبان تاکید میکنند.
زارعی در ادامه اظهارات خود تاکید کرد: در 26 خرداد زمانی که ستادها به خدمت مقام معظم رهبری رسیدند، آقای آخوندی و آقای زنگنه و آقای دکتر نجفی نیز حضور داشتند.
وی ادامه داد: البته آقای آخوندی آنجا مطرح کردند که اگر صندوقهای رای را چند نوبت نیز بشماریم نتیجه انتخاباتی تغییر نمیکند و در واقع به نوعی تقلب در انتخابات را رد کردند.
زارعی درخصوص این جلسه گفت: بعد از صحبتهایی که صورت گرفت، حضرت آقا فرمودند ابطال انتخابات تودهنی به مردم است و به هیچ وجه از حقوق مردم کوتاه نمیآیم و حکمیت نیز ضرورتی ندارد و بروید و اعلام کنید این آشوبگران از شما نیستند و بیانیه بدهید و مواضعتان را از این آشوبگران جدا کنید.
وی تصریح کرد: در واقع آقا فصلالخطاب را اعلام کرده و حکمیت را رد کردند و این مساله در 26 خرداد بود و رهبری در 29 خرداد در نماز جمعه فرمایشاتی داشتند اما آقای آخوندی و زنگنه فردای نماز جمعه در 30 خرداد نامهای را به ریاست مجلس ارسال و به طور مجدد بحث حکمیت را طرح کردند.
زارعی با بیان این مطلب تاکید کرد: در 27 خرداد یعنی حدود یک ماه بعد آقای آخوندی و زنگنه این نامه را به سایتها میدهند و علنی میکنند و در این نامه اشاره میکنند که اگر در مواقع استراتژیک مقامات ملی درست شد تصمیم اتخاذ میکردند، امروز شاهد بحران نبودیم.
وی ادامه داد: به این پیشنهادات خود را اصل نامه مبنی بر تاکید حکمیت مطرح کردند یعنی بر مواضع خود اصرار کردهاند و این مسائل با حرفهایی که امروز میزنند مطابقت ندارد.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه سهم آخوندی و زنگنه در غبارآلود کردن فضای بعد انتخابات کم نیست، تاکید کرد: به این افراد که در پشت صحنه مدیریت میکردند و افراد دیگری در خیابان بودند رسیدگی نشد و این افراد نمیتوانند در دولت حضور داشته باشند.لاهوتی، موافق وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی که در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی سخن میگفت، با اشاره به تجارب ارزشمند آخوندی در زمینههای گوناگون، گفت: ما برای وزارت راه و شهرسازی چه کسی شایستهتر از ایشان سراغ داریم. وی در چندین دوره وزیر راه و شهرسازی بودهاند، ریاست بنیاد مسکن را برعهده داشتند.
وی با اشاره به انتقادات بعضی از نمایندگان از وزیر راه و شهرسازی گفت: بالاخره ما باید موضع خود را مشخص کنیم که دولت وظیفه حاکمیتی برعهده دارد یا باید به کار اجرایی در بخش مسکن بپردازد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پاسخ مشخص است دولت نهم بحث مسکن مهر را مطرح کرد که در نوع خود ابتکاری بود آیا دولت همیشه زمین در اختیار دارد که ما آن را در اختیار مردم به عنوان مسکن مهر قرار دهیم؟ از این رو هر دولتی باید با توجه به شرایط خود تدابیر لازم را به کار بگیرد.
لاهوتی در ادامه تصریح کرد: برخی از دوستان گفتند که مسکن مهر 6 میلیون واحد مسکونی بوده است در حالی که اینگونه نبوده مسکن مهر تنها دو میلیون واحد مسکونی بیشتر نبوده است و بقیه آن خود مالکی بوده است.
وی افزود: برخیها بحث افزایش قیمت مسکن را مطرح میکنند، ما در سه مرحله افزایش قیمت مسکن داشتیم، اولین آن در سال 81، دومین آن در سال 86 و سومین آن در سال 91 بوده است.در سال 91 ما دیدیم که قیمت مسکن مهر تا چه اندازه افزایش پیدا کرده است.
لاهوتی در ادامه سخنان خود با اشاره به چالشهای وزارت مسکن، گفت: ما اگر در راس وزارت راه و شهرسازی انسانی مانند آقای آخوندی را قرار ندهیم به سراغ چه کسی باید برویم. 90 درصد حمل و نقل ما در بخش جادهای و تنها 10 درصد آن در بخش ریلی و هوایی است.
وی افزود: ما باید سهم ریل را اضافه کنیم و در افق 1404 باید 26 هزار کیلومتر راهآهن داشته باشیم و سالانه هزار کیلومتر راهآهن در کشور بسازیم. آیا با این اعتبارات محدود دولتی میتوانیم هزار کیلومتر راهآهن بسازیم.
وی افزود: اما آقای آخوندی میگویند که با استفاده از توان بخش خصوصی در رسیدن به همان اهداف سند چشمانداز موفق خواهیم بود و این حرف درستی است و در هر صورت از این ابتکار ایشان استقبال میکنیم.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما بر طبق برنامه پنجم توسعه باید 40 درصد آزادراههای متصل به استانها را باید میساختیم. 50 درصد بزرگراههای متصل به استانها را میساختیم و 90 درصد روستاهای بالای 100 خانوار را آسفالت میکردیم. میانگین درصد تحقق این اهداف 40 درصد است و 60 درصد آنها تحقق پیدا نکرده است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بحث حمل و نقل هوایی، سن ناوگان هوایی ما که در جریان تحریم قرار دارد، بر اساس قانون برنامه پنجم باید به زیر 15 سال برسد درحالی که هماکنون 5/22 سال است.وی افزود: ما در بحث حوادث جادهای امسال نزدیک به 20 هزار کشته دادهایم، یعنی 20 هزار خانواده بی سرپرست شده است چگونه باید این آمار کاهش پیدا کند. باید سن ناوگان حمل و نقل عمومی کاهش پیدا کند.
لاهوتی در ادامه تصریح کرد: نقاط حادثهخیز باید بهسازی شود. در بخش مسکن در که میتواند با طرح مسکن اجتماعی حل شود.
وی افزود: باید کسی در بالای سر این وزارتخانه باشد باید کسی باشد که قبلا وزیر باشد، ایشان از شایستگی کامل برای تصدی این امر برخوردار است.
جباری، موافق وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی
احمد جباری نماینده مردم بندرلنگه، بستک و پارسیان در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت مسکن، راه و شهرسازی گفت: بنده به عنوان عضو کمیسیون عمران و رئیس کمیته حملونقل مجلس شورای اسلامی به این نتیجه رسیدم که به خاطر سابقه و برنامه خوب آقای آخوندی از ایشان دفاع کنم.
وی با بیان اینکه با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 92 رویکرد جدیدی در کشورداری ایجاد شد و مردم به رویکرد تدبیر و امید رای دادند تا با کلید تدبیر و امید مشکلاتشان برطرف شود، افزود: وزارت راه یک دستگاه اجرایی مهم و برای پیشبرد اهداف و بر طرف کردن مشکلات است و در شرایط خطیر امروز باید شخصی این سمت را بپذیرد که بتواند مسائل این وزارتخانه مهم را به خوبی مدیریت کند و علاوه بر آن با دانش اقتصادیاش سرمایه عظیم این بخش را به حرکت درآورد.
وی در جواب به نماینده مخالف وزیر پیشنهادی راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه در زمان آقای آخوندی کمبود مسکن به این حد نبود، گفت: امروزه قریب به 60 درصد هزینه خانوار برای مسکن صرف میشود و قیمت مسکن به شدت افزایش یافته است که بعضی از افراد نمیتوانند مسکن خودشان را تامین بکنند. در صورتی که در زمان آقای آخوندی ایشان برای تمام اقشار برنامهریزی کرده بودند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه برنامه آقای آخوندی، برنامهای آمایشی است و بر توزیع امکانات در تمام کشور توجه ویژهای اتخاذ شده است، خاطرنشان کرد: یک وزیر برای بهرهمندی آحاد مردم از امکانات کشور بای برنامه مدون برنامه داشته باشد و امروزه بسیاری از مناطق مختلف کشورمان به صورت یکسان از امکانات بهرهمند نیستند که لازمه حل این مشکل داشتن دیدی آمایشی است که آقای آخوندی این دیدگاه را دارند.
جباری در ادامه با بیان اینکه در زمان آخوندی برای همه اقشار جامعه، برنامه مدونی جهت مسکندار شدن وجود داشت، گفت: اقشار بالایی جامعه با هزینه خودشان و اقشار متوسط با سیاستهای حمایتی دولت باید مسکندار شوند.
وی خاطرنشان کرد: بنده به عنوان عضو کمیسیون عمران و رئیس کمیته حمل و نقل مجلس شورای اسلامی برنامههای آقای آخوندی را برنامهای بسیار مطلوب ارزیابی میکنم و از نمایندگان خواستارم که به ایشان رای بالایی بدهند.
حسین زاده، موافق وزیر پیشنهادی راه و شهرسازیحسین زاده نماینده موافق گزینه پیشنهادی راه و شهرسازی در ابتدای نطق خود با اشاره به موضوعات مطرح شده درباره حضور برخی از وزرا و رابطه آنها با فتنه گفت: آقای روحانی با 16 سال سابقه طولانیترین دوران تصدی در شورای عالی امنیت ملی را داشتهاند و بهتر از هر کسی میتوانند در موضوع منافع ملی نظریه پرداز باشند.
وی ادامه داد: با توجه به رابطه رهبر معظم انقلاب و آقای روحانی شک ندارم که اگر موردی درباره هر کدام از وزرای پیشنهادی بود، قطعا رهبری آن را مطرح میکردند و در مجلس نیز اعلام میشد.
نماینده نقده و اشنویه حضور آخوندی به عنوان وزیر پیشنهادی راه شهرسازی را فرصت جدید برای کشور دانست و افزود: دلیل این فرصت این است که الگوی جدید مدیریتی در این دوران شکل خواهد گرفت.
حسین زاده با بیان اینکه هر رئیس جمهور حق دارد از میان همفکران خود کابینه را انتخاب کند، اضافه کرد: آقای روحانی مسیر اعتدال را رفتند و از همه گرایشها در انتخاب کابینه استفاده کردند.
وی در ادامه با اشاره به اظهارات نماینده مخالف آخوندی مبنی بر تحرکات وی در شب انتخابات سال 88 گفت: اگر آقای آخوندی آن شب چنین فعالیتی داشتند پس باید امروز وی به عنوان فتنهگر در حصر بود نه در مجلس.
نماینده نقده و اشنویه نامه امضا شده از سوی آخوندی در سال 88 خطاب به شورای نگهبان را برگ زرینی در کارنامه وی خواند و افزود: در این نامه از شورای نگهبان درخواست شده بود که خود شورای نگهبان هیاتی را متشکل از قضات به افراد با صلاحیت ایجاد کند، آیا این حرکت در میسر قانون نیست؟
وی در ادامه با اشاره به معضلات و مشکلات پیش روی وزارت راه وشهرسازی اظهار داشت: امروز 74 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور داریم که 6 میلیون انسان در ان زندگی میکنند.
نماینده نقده و اشنویه رشد 6 برابری قیمت مسکن در طول سالیان گذشته را یکی دیگر از مشکلات وزارت راه وشهرسازی دانست و افزود: در حالی که 2 میلیون مسکن مهر ایجاد شد و مقدار زیادی درآمد نقدی داشتیم باید پرسید که چرا مسکن گران شد.
حسینزاده ادامه داد: آقای آخوندی الگویی را براساس قانون تدوین کرده تا مسکن در اختیار مردم قرار گیرد.
وی با اشاره به بدهیهای دولت و مشکلات مالی در این زمینه تصریح کرد: امروز به وزیری نیاز داریم که اقتصاد نگر باشد، در موضوع راه نیز با توجه به کشتهها و تلفات جادهای نیاز به وزیری است که تولید محور باشد نه هزینه محور.
نماینده نقده و اشنویه میانگین وضعیت پروازی کشور را بسیار کمتر از میزان جهانی دانست و افزود: ما به وزیری نیاز داریم که این شکاف را با مدیریت خود پر کند.
وی با اشاره به سابقه مدیریت آخوندی در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: آقای آخوندی در دوران تصدی خود بنیاد مسکنی را ایجاد کردکه هرگاه دولت با مشکل مالی مواجه میشود دست خود را به سوی آن دراز میکند.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی راه وشهرسازی اظهار داشت: از نمایندگان میخواهم برای توسعه پایدار به کسی که اصل 44 قانون اساسی را تدوین کرده و در بازسازی منجیل و رودبار نقش داشته رای مثبت بدهند.
دفاعیات آخوندی از برنامهها و عملکرد خودعباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس با بیان اینکه در برنامه بنده چند اصل وجود دارد؛ عدالت را اولین اولویت برنامه کاری خود عنوان کرد و اظهار داشت: انعکاس این اصل در برنامه بنده در چارچوب عدالت جغرافیایی، توسعه متوازن، توزیع منابع و استفاده از مزیتهای نسبی و رقابتی در تمام سرزمین ایران و نه فقط تهران خواهد بود.
آخوندی رعایت حقوق و تامین رفاه پایدار شهروندان را اصل دوم برنامه خود برشمرد و ادامه داد: بر این مبنا حق دسترسی ایمن و آزاد به منابع وزارتخانه، شبکه راهها و روستاها و کسب و کار در سطح برنامههای اینجانب است.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی تصریح کرد: با توجه به سرمایهگذاری عظیم انباشته شده، در صنعت حمل و نقل، افزایش کارایی و کاهش مخاطرات جادهها یکی از اصول برنامههایم محسوب میشود.
وی در ادامه پذیرش تولید ثروت برای کسانی که تمایل به سرمایهگذاری در کشور را دارند یکی دیگر از برنامههای خود دانست و یادآور شد: مقابله با فساد یکی از اصول مهم برنامه بنده است چرا که هیچگاه توسعه با فساد بدست نخواهد آمد.
آخوندی ادامه داد: طرحهای صنعت حمل و نقل و تأسیسات زیربنایی بسیار هزینهبر است و از سوی دیگر دولت در وضعیت اقتصادی قرار دارد که منابع اعتباری آن بسیار محدود است. بنابراین برای اجرای طرحهای زیربنایی از جمله راهآهن که در اولویت طرحهای توسعه این کشور قرار دارد و جادهها و آزادراهها چارهای جز رجوع به بخش خصوصی نداریم.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در صنعت حمل و نقل باید مقدماتی فراهم کرد، اظهار داشت: صنعت حمل و نقل و ساختمان بیش از 10 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را شکل میدهد اما سهم آنها در بازار سرمایه حدود صفر است. که در واقع میتوان گفت، درهای سرمایه ایران هنوز به صنعت حمل و نقل گشوده نشده است.
وی تصریح کرد: برای ایجاد تمایل بخش خصوصی جهت سرمایهگذاری در صنعت حمل و نقل و سرمایهگذاریهایی با مقیاس بزرگ نیاز داریم که ستادهای تنظیم مقررات در حوزه حمل و نقل ریلی، هوایی، جادهای و دریایی وجود داشته باشد.
آخوندی با اشاره به اختلافات دیرینه سرمایهگذاران حوزه حمل و نقل ریلی و شرکت راهآهن تصریح کرد: وقتی مشکلات این حوزه حل نشده است، تمایل برای سرمایهگذاری در این حوزه کاهش پیدا میکند.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی تصریح کرد: وضعیت جاده تهران شمال بسیار اسفناک است و این باید مورد بازنگری جدی قرار گیرد تا فضایی فراهم شود که بخش خصوصی تمایل به سرمایهگذاری داشته باشد.
وی بر همین اساس و برای فراهم شدن چنین فضایی جهت سرمایهگذاری بخش خصوصی، اظهار داشت: وزیر راه و شهرسازی باید از بُن دندان اعتقاد به توسعه بخش خصوصی داشته باشد.
آخوندی با اشاره به ممارست در تدوین پیشنویس لایحه قانون اصل 44 و گفتو گوهای مستمر با بخش خصوصی، گفت: بنابراین شاید بتوانم این اعتماد را به بخش خصوصی بدهم که میتوانند به دولت و در حوزه حمل و نقل سرمایهگذاری کنند.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ادامه داد: نکته بعدی ضرورت اتصال شبکههای ریلی و جادهای به کشورهای همسایه است؛ این امر باعث افزایش ترانزیت شده و اقتصاد مناطق روستایی و مرزی کشور را رونق میدهد.
وی با تاکید بر اینکه باید سهم جدیتری از بازار حمل و نقل بویژه در بخش دریا داشته باشیم، تصریح کرد: حمل و نقل دریایی بسیار مهم است. چرا که ما 2500 کیلومتر مرز دریایی داریم و این بخش در حوزه بار، مسافر، ماهیگیری و توریسم قسمت عمدهای از زندگی اقتصادی بندرنشینان را تشکیل میدهد.
آخوندی با اشاره به ضرورت توجه به حمل و نقل هوایی، یادآور شد: ناوگان ایران بسیار فرسوده است و برنامه پنجم نیز توسعه کرده که ظرفیت این بخش باید به یک و نیم برابر افزایش پیدا کند، ضمن اینکه عمر این ناوگان باید جوان شود.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه خوشبختانه در دولت گذشته مصوبه خوبی وجود داشت که امکان حمایت مالی از صنعت هواپیمایی را فراهم میکند، تاکید کرد: این مصوبه باید در دولت جدید پیگیری شود و ظرفیت ناوگان هوایی کشور افزایش یابد، از این رو اجرای ترمینال دو و ساماندهی مجدد فرودگاه مهرآباد بسیار ضروری است.
وی با اشاره به بحث ایمنی جادهها و تاکیدات برنامه پنجم در این زمینه تصریح کرد: ما باید با آموزش شهروندان و کنترل الکترونیکی جادهها، زمینه ارتقای امنیت جادهها را فراهم کنیم.
آخوندی در ادامه به لزوم بهبود محیط کسب و کار پرداخته و تاکید کرد: بسیاری از مجوزهایی که بخش خصوصی باید از بخش دولتی بگیرد، ضروری نیست، از این رو ما باید در وزارت حمل و نقل این فرآیندها را مورد بازبینی قرار دهیم تا بازار کسب و کار و حمل و نقل نیازمند مراجعه مکرر به وزارت راه و شهرسازی و گرفتن مجوز برای هر مسئلهای نباشد.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در دوران بنده تهیه و به و به تصویب مجلس رسید،گفت: 250 هزار نفر در سازمان مهندسی فعال هستند، اما ما در حوزه حمل و نقل فاقد سازمان حرفهای و نظام مهندسی حمل و نقل هستیم.
وی تاکید کرد: ما میتوانیم به کمک نمایندگان فعالیتهای نظام مهندسی ساختمان را به حوزه حمل و نقل تسری دهیم.
** بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت**
کائیدی، مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت
علی کائیدی نماینده مردم پلدختر که در مخالفت با گزینه پیشنهادی رئیسجمهور برای وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت که حماسه سیاسی باید زمینه حماسه اقتصادی باشد تا مشکلات اقتصادی کشور حل شود.
وی با بیان اینکه جوانان بیکار و دختران دم بخت منتظر نتیجه جلسات مجلس هستند، افزود: بنده از برخی دوستان که الفاظی مغایر با شأن مجلس به عنوان عصاره ملت استفاده میکنند گله دارم، اینکه بگوییم به فلان وزیر باید سرم وصل کنیم درست نیست.
کائیدی افزود: اینکه آقای نعمتزاده بعد از چندین سال بخواهد به وزارت صنعت برگردد، بحثی است که بنده به آن انتقاد دارم گرچه به آقای نعمتزاده احترام میگذارم و شأن ایشان را شخصیت مورد احترام و پاکدستی میدانم اما جای ایشان در اتاق فکر وزارت صنعت و معدن است نه در رأس وزارتخانه.
نماینده مردم پلدختر با بیان اینکه وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت آزمایشگاه نیست، افزود: آقای نعمتزاده اذعان دارند که وزیر صنعت و معدن باید به همه پروژههای کشور سر بزند، آیا در آقای مهندس چنین توانی وجود دارد؟.
وی با بیان اینکه نکته و اشکال سیاسی به نعمتزاده ندارد و او را انسانی پاکدست میداند تصریح کرد: وزارتخانه فعلی صنعت و معدن و تجارت وزارتخانه سال 68 نیست، این وزارتخانه متشکل از 4 وزارتخانه شده است.
کائیدی با بیان اینکه بخش تجارت مورد هجوم تحریمهای دشمنان است، افزود: مجدداً میگویم که برای آقای نعمتزاده احترام خاصی قائل هستم اما حضور وی میتواند در اتاق فکر وزارت صنعت و معدن و در رأس مشاوران این وزارتخانه مثمر ثمر باشد.
وی با بیان اینکه نعمتزاده برنامهای برای وضعیت خودرو و حل مشکلات خودروسازان ندارد، گفت: چرا آقای نعمتزاده نباید برنامهای برای بهبود وضعیت خودروسازی و خودروسازان داشته باشد، چراکه اکنون خودرو به کالایی لوکس تبدیل شده است.
نماینده مردم پلدختر با بیان اینکه نعمتزاده از سال 68 تا 72 با دلار قیمت مناسب فعالیت میکرده گفت که وی باید بگوید چه خدمتی برای مناطق محروم داشته است.
وی گفت: به من گفتند مخالف صحبت نکن چون برای منطقهات مضر است و به منطقهات صنعت نمیدهند اما من گفتم به عنوان نماینده سوگند یاد کردهام و مجلس جای مدرسهاست؛ اگر آقای نعمتزاده انشالله رأی نمایندگان مردم را کسب کردند باید برای کمک به مناطق محروم تلاش کنند و برنامه داشته باشند.
نماینده مردم پلدختر در پایان ابراز امیدواری کرد که دولت تدبیر و امید بتواند با تعامل مجلس مشکلات کشور را حل و فصل کند.
شریعتی، موافق وزیر پیشنهادی صنعت
در ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، محمد باقر شریعتی نماینده بهبهان در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت پشت تریبون مجلس قرار گرفت.
وی در ابتدای اظهارات خود ظرفیت ایجاد شده در کشور را غنیمتی برای دولت تدبیر و امید خواند و افزود: هماکنون انرژی مردم ایران به سوی دولت سوق پیدا کرده است.
شریعتی ادامه داد: این روح تدبیر و امید باعث شده تا مردم شاهد روزهایی در شأن خود باشند و سخنان دکتر روحانی در مراسم تنفیذ و تحلیف نشان جدیت دولت برای پیگیری امور است.
نماینده مردم بهبهان در مجلس شورای اسلامی وزیران پیشنهاد شده در کابینه را افرادی کاردان، آزموده شده در حوزه اجرا دارای برنامه و پخته خواند و تصریح کرد: تصدی پست وزارت نیازمند بلوغ و تجربه است که در این کابینه این مورد به چشم میخورد.
وی با اشاره به تجربیات تعدادی از وزرای معرفی شده از سوی روحانی به مجلس اضافه کرد: وزیر اقتصاد شرایط اقتصادی را متحول میکند؛ وزیر نفت از بهترینهاست و وزیر اطلاعات فهم موقعیت جمهوری اسلامی را دارد.
شریعتی ادامه داد: در این بین وزیر علوم که از سابقه انقلابی و درخشانی برخوردار است، میتواند جایگاه دانشگاهی کشور را متحول کند.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای معرفی آقای نعمتزاده باید وی را با دیگران مقایسه کنیم، اظهار داشت: برنامه وزیر پیشنهادی نشان میدهد که کار کارشناسی در تدوین آن انجام شده و فرصتها، تهدیدها، نقاط قوت و ضعف به دقت در آن تدوین شده است.
نماینده مردم بهبهان در مجلس با رد ادعای کلیگویی در برنامه مطرح شده از سوی نعمتزاده برای وزارت صنعت، معدن و تجارت، تصریح کرد: وی برنامههای دقیقی اعلام کرده و به قولی انشاء ننوشته؛ این برنامه افقی را در اختیار قرار میدهد که مجلس میتواند با توجه به آن به بررسی کار این وزارتخانه در آینده بپردازد.
وی بهبود فضای کسب و کار، سازماندهی قوانین و مقررات و توجه به صادرات و واردات را از نقاط شفاف اعلام شده در برنامه نعمتزاده خواند و تأکید کرد: انتخاب نعمتزاده برای این وزارتخانه فرصت آفرین است، چون وی دارای حسن شهرت و قاطع است.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، نعمتزاده را توانمندترین وزیر پیشنهادی از سوی دولت خواند و افزود: وی با برنامهاش نوید برنامهریزی تولید را داده و درک صحیح از صنعت، خبره بودن در حوزه تولید و دارای مقبولیت بودن در بخش خصوصی از ویژگیهای نعمتزاده است.
نماینده مردم بهبهان ادامه داد: وی نشان داده که از جنس صنعت است و زبان گفتوگوی بین بخشی را برای بهبود تولید میداند.
شریعتی توانمندی نعمتزاده در تعامل با سایر وزارتخانههای مرتبط نظیر اقتصاد را یادآور شد و افزود: وی با تعامل با سایر وزارتخانهها میتواند چرخهای صنعت را سرعت دهد.
نماینده مردم بهبهان از وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست تا پس از رأی اعتماد به مسئله سپردن صنعت به مدیران توانمند، توزیع مناسب صنایع و انجام اقدامات عملی در جهت جذب سرمایه در بخش صنعت توجهی ویژه داشته باشد.
وی در پایان با درخواست از نمایندگان برای دادن رأی مثبت به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: باید از نگاه سیاسی بپرهیزیم تا هزینههای کشور کم شود.
قربانی، مخالف وزیر پیشنهادی صنعت
محمدحسین قربانی نماینده مردم آستانه اشرفیه در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت،معدن و تجارت طی سخنانی ضمن تبریک به ملت ایران به پاس حماسه سیاسی به حسن روحانی هم به دلیل کسب اعتماد مردم تبریک گفت.
وی اضافه کرد: مخالف من با وزارت آقای نعمتزاده به معنی مخالفت با برنامههای آقای روحانی نیست بلکه من به عنوان موافق برنامه ثبت نام کردم اما توفیق برای سخنرانی حاصل نشد.
این نماینده مردم در مجلس محمدرضا نعمتزاده را از سرمایههای کشور و نظام توصیف کرد و ادامه داد: ای کاش با توجه به شرایطی که وی دارد رئیسجمهور از وجود آقای نعمتزاده در جای مناسبتری بهره میبرد.
این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه هر وزارتخانه تحت تاثیر عوامل مختلف و گوناگونی قرار دارد، تصریح کرد: باید با توجه به شرایط وزیری پیشتاز در این وزارتخانهها قرار بگیرد تا بتواند اقدامات را دنبال کند؛ وزیر باید در قبال چند مؤلفه شامل روندها، رویدادها و تصویرها برنامهریزی کند.
قربانی با تاکید بر اینکه آرمانگرایی باید در کنار واقعبینی در برنامه هر وزیر متجلی باشد، خاطرنشان کرد: متاسفانه چنین چیزی در برنامههای وزیر پیشنهادی صنعت دیده نمیشود که البته نباید اینگونه باشد.
وی با اشاره بر لزوم وجود تواناییهای فکری،عملی، روانی،فکری و فیزیکی در یک وزیر تاکید کرد و در همین زمینه گفت: این موارد یک حرف نیست بلکه چکیده تحقیق و پژوهش است که برنامههای مربوط به آن در مرکز پژوهشهای مجلس آمده است.
این نماینده مردم در مجلس روحیه محمدرضا نعمتزاده را لطیف و جذاب توصیف کرد و از وی پرسید که آیا فکر میکنید با توجه به ایفای نقش یک وزیر در محافل گوناگون شما از نظر جسمی و فیزیکی این تواناییها را دارید؟
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با اشاره به برنامههای محمدرضا نعمتزاده وزیر پیشنهادی صنعت، تجارت و معدن اظهار داشت: در برنامههای وزیر پیشنهادی نیامده که چگونه میتوان ظرفیتهای سرمایهگذاری از بین رفته در این حوزه را دوباره فعال کند؛ آقای نعمتزاده! در بحث قانون هدفمندی هم نگفتهآید که چگونه سهم تولید را خواهید پرداخت.
وی اضافه کرد: آقای نعمتزاده! شما در برنامه اول و دوم توسعه تمام سرمایهگذاریهای بزرگ که اکثرا در این برنامه با دلار 7 تومانی بوده است را فقط به چند استان هدایت کردهاید و عدالت در توزیع سرمایه و ثروت را رعایت نکردید.
قربانی به مشکلات موجود در استانهای شمال کشور اشاره کرد و گفت: شما این استانها را از برخی از مسائل محروم کردید در حالی که این استانها میتوانستند در حوزههای کشاورزی، گردشگری و صنایعی که به محیط زیست لطمه وارد نمیکردند ورود کرده و موفق باشند.
وی با اشاره به سخن محمدرضا نعمتزاده مبنی بر اینکه خودروسازی در ایران انحصاری نیست، اظهار داشت: وقتی میگوییم در انحصار نیست یعنی یک صنعت رقابتی است، آیا واقعا این صنعت در ایران رقابتی است؛ البته همه میدانند صنعت خودروسازی در کشور ما در انحصار دو شرکت است.
قربانی در پایان سخنان خود با طرح سؤالات دیگری از وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت خواستار پاسخگویی شفاف محمدرضا نعمتزاده به این سؤالات شد.
حسن پور، موافق وزیر پیشنهادی صنعت
شهباز حسنپور نماینده مردم سیرجان در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت صنعت و معدن در ابتدا از آقای روحانی به سبب انتخاب و معرفی کابینه بسیار مطلوب تشکر کرد و گفت: در رابطه با آقای نعمت زاده باید بگویم که وی یک برند بینالمللی برای صنعت و معدن کشور است و همه سرمایههای اصلی و نیروهای متخصص کشور در این حوزه و تمام معادن کشور را مانند کف دستش خوب میشناسد.
وی خطاب به نمایندگان گفت: اگر دغدغه اجرای سند چشمانداز 1404 و اجرای صحیح اصل 44 قانون اساسی را دارید، نیازمند وزرای قاطع در تصمیمگیری، متخصص، متعهد و شناختهشده در سطح جهان میباشیم و امروز این وزارت مهم و حساس برای افزایش تولید و بازرگانی مطلوب نیاز به مدیری آگاه دارد تا بتواند مسائل این وزارتخانه را برطرف کند.
نماینده مردم سیرجان با اشاره به اینکه آقای نعمتزاده نه تنها پدر صنعت ایران بلکه دایرهالمعارف عظیمی از ویژگیها و مقدورات صنعت کشور هستند، تأکید کرد: از آقای نعمتزاده برای پذیرش سمت وزارت صنعت و معدن باید تشکر کنیم.
حسنپور در پاسخ به برخی نمایندگان که سن آقای نعمتزاده را برای پذیرش این سمت بالا میدانند، گفت: چرا به جملات بزرگان صنعت و معدن توجه نمیکنید، خدا را شاهد می گیرم اکثر قریببه اتفاق کسانی که سالها در کمیسیون صنعت و معدن مجلس خدمتکردهاند از جمله آقای نوروز زاده، سیدحسن هاشمی، رجب رحمانی از ایشان حمایت کردهاند و همچنین رئیس شورای اصناف کشور نیز از من تقاضا کرد که خوشحالی اصناف کشور را به اطلاع شما برسانم.
وی در پایان با بیان اینکه کشور ما از پتانسیلهای بسیار بالایی در عرصه صنعت خصوصاً در بحث معدن برخورداریم و از جمله غنیترین کشورهای معدنی دنیا هستیم، خاطرنشان کرد: برای شکوفایی صنعت و معدن همه باید دست به دست هم دهیم و امیدوارم آقای نعمتزاده بیشترین رأی را داشته باشد و شیر اگر پیر هم بود، شیر است.
حکیمی، مخالف وزیر پیشنهادی صنعت
عطاءالله حکیمی نماینده مردم رودبار که در مخالفت با گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت صنعت، معدن و تجارت سخن میگفت، اظهار داشت: آقای نعمتزاده مدیرعامل پتروشیمی یاران بودند که در این دوران تخلفاتی در پتروشیمی رخ داده که ایشان باید پاسخگوی آن باشند.
وی افزود: در دوران مدیریت نعمتزاده در پتروشیمی 4 مورد وامهای غیرقابل توجیه که خارج از عرف سازمانی بوده، پرداخت شده که باید آقای نعمتزاده درباره آن پاسخگو باشد.
حکیمی با اشاره به وامهایی که او آنها را میلیاردی میخواند، افزود: در دولت آقای احمدینژاد به تخلفات آقای نعمتزاده در پتروشیمی رسیدگی شد و حتی برای 4 نفر در دادگاه حکم صادر شد اما نمیدانیم چرا اجرا نمیشود.
حکیمی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت نیازمند تحرک، تلاش است، به کهولت سن نعمتزاده اشاره کرد و گفت: ایشان علاوه بر کهولت سن ناراحتیهای قلبی و دیگر ناراحتیها دارند که باید پاسخ بدهند چگونه میتوانند وزارتخانه کشور را با این شرایط اداره کنند.
نماینده مردم رودبار با اشاره به تاسیس منطقه ویژه عسلویه گفت: در زمان تشکیل منطقه ویژه عسلویه فرد ایکس اقدام به دریافت زمین از منابع طبیعی میکند که البته این موضوع هم در دولت احمدینژاد بررسی و فرد متخلف محکوم میشود اما سوال این است که چرا باید چنین تخلفی صورت گیرد؟
حکیمی در ادامه گفت: نعمتزاده با یک شرکت خارجی در حالی قرارداد میبندد که این قرارداد در دولت آقای احمدینژاد وقتی انجام می شود با 330میلیون یورو که معادل فعلی آن یک میلیارد دلار است صرفهجویی میشود لذا آقای نعمتزاده باید بابت حیف و میل بیتالمال نیز پاسخگو باشد.
سومین روز بررسی صلاحیت و برنامههای کابینه پیشنهادی رئیسجمهور در مجلس شورای اسلامی با اعلام محمدرضا باهنر نائب رئیس دوم مجلس که در غیاب لاریجانی، ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، پایان یافت.
باهنر پیش از پایان جلسه علنی اعلام کرد که جلسه بعدی مجلس صبح فردا (پنجشنبه) راس ساعت 8 صبح با ادامه دستور کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی و رای اعتماد به کابینه تشکیل میشود.
مجلسیها از صبح روز دوشنبه تا به امروز در دو شیفت کاری صبح و عصر با تشکیل جلساتی صلاحیت 12 وزیر پیشنهادی روحانی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
انتهای پیام/